(Haugesunds Avis): Det var like før klokka 13 søndag nødetatene ble varslet om et uhell med varmt vann på Grindafjord feriesenter i Tysvær.

– Det har vært et uhell i dusjområdet. Flere barn har lekt vannkrig, og ei ung jente har fått helt varmt vann over seg. Hun ble etter hvert fløyet til sykehuset i Stavanger med luftambulanse med det som trolig er andregrads forbrenning på bryst og rygg, sa operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt kort tid etter hendelsen.

Senere har det vist seg at den fem år gamle jenta først ble kjørt til Haugesund sykehus med ambulanse, før hun ble fløyet til Haukeland universitetssykehus i Bergen, hvor de har bred kompetanse på brannskader.

Les også: Advokat hevder norsk politi bruker falske bevis i terrorsak mot Arfan Bhatti

Moren: – Plutselig hørte vi at hun skrek

Aina Corinne Opedal fra Bømlo er jentas mor. Hun forteller til Haugesunds Avis at familien tilbrakte helga på campingplassen, og at dattera søndag var nede ved dusjanlegget og lekte med flere barn.

– Hun var med på en kjekk vannlek med mange andre unger. Vi holder til like ved sanitæranlegget, og plutselig hørte vi at hun skrek, forteller Opedal.

Hun og mannen løp bort for å se hva som foregikk. Da de kom dit, viste det seg at dattera deres hadde fått svært varmt vann over seg.

– Mannen min hoppet over gjerdet, vrengte av henne klærne og fikk henne inn i dusjen. Hun hylskrek hele tida. Heldigvis kom en sykepleier som også holder til på campingen til unnsetning. Det gjorde også campingeierne, som sørget for å betale for dusjen. Vi fikk god hjelp allerede der, forteller Opedal.

De fikk ringt 113, som sendte ambulanse til stedet. Familien ble kjørt til Haugesund sykehus, før de altså ble fløyet videre til Bergen.

Les også: Dødelig flått nærmer seg Norge: – Vær oppmerksom

Vet mer om ei uke

Tirsdag publiserte Opedal et innlegg på Facebook, der hun skrev at dattera deres hadde fått påvist andregradsforbrenning på ni prosent av kroppen.

– Det går etter forholdene greit med henne. Hun er heldigvis ei tapper jente, og har vært kjempeflink, sier den stolte moren.

Så mye mer vet de ikke før det er gått om lag ei uke. Slik er det ofte når det er snakk om brannskader, har de fått forklart.

– Vi får ta én dag av gangen, sier Opedal.

Takker for støtten

I innlegget hennes på Facebook kommer det fram at det kan ha vært snakk om en såkalt TikTok-challenge, altså en utfordring.

Hun er sjokkert over at det kan være snakk om at noen har helt det varme vannet over dattera deres med vilje.

– Men det er ikke bekreftet at det er det som har skjedd, og ingen har innrømmet noe. Uansett er dette en handling som ikke burde skje, sier hun.

I Facebook-innlegget, som onsdag formiddag er delt over 5000 ganger, kommer hun med en stor takk.

– Oppi alt det jævlige kjenner vi også på en enorm takknemlighet! For at vi har så mange fine folk rundt oss! Mammaen min som hiver seg rundt og tar over husholdningen hjemme så vi får være der for litla begge to! Og alle andre som stiller opp med alt mulig! Takk!!, skriver hun.

Les kommentaren: Satudarah-dommen: En stående invitasjon til å anke

Bekrefter etterforskning

Politiadvokat i Sør-Vest politidistrikt, Silje Gudmestad Jansen, forteller til Nettavisen at de etterforsker saken. Hun bekrefter at de har fått opplysninger om at ulykken skal ha sammenheng med en TikTok-trend og forteller at de etterforsker dette.

– Det er en tragisk sak der barn er involvert. Politiet har besluttet å opprette en straffesak og en mindreårig er mistenkt. Vedkommende vil ikke bli straffeforfulgt, men andre virkemidler vil bli vurdert, sier Jansen til Nettavisen.

– Hvilke virkemidler er det snakk om?

– Av hensyn til de involverte, vil jeg ikke gå nærmere inn på det på nåværende tidspunkt, sier politiadvokaten.

Politiet er ikke kjent med at det er en relasjon mellom fornærmet og mistenkt.