RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: WARREN CLARKE (Afp)

Datteren hadde falsk bombe rundt halsen

Sist oppdatert:
- Hun er litt trøtt og sår etter å ha hatt på seg denne fordømte gjenstanden i ti timer, sier faren.

Australske Madeleine Pulver (18) ble onsdag utsatt for en enorm påkjenning da hun fikk festet et angivelig bombebelte rundt halsen. I ti nervepirrende timer satt jenta med gjenstanden festet rundt halsen.

Politiet klarte til slutt å fjerne gjenstanden, og fastslo at beltet ikke inneholdt noen eksplosiver. Men politiet gjorde funn av et notat med flere krav.

Saken blir nå etterforsket som en alvorlig utpressingssak.

Moren og faren til 18-åringen, Bill og Belinda Pulver, snakket om den dramatiske hendelsen under en pressekonferanse torsdag.

- Vi er svært stolte av datteren vår, sier faren.

Trøtt og sår 18-åring
Faren, som antas å være en av Australias rikeste personer, forteller at 18-åringen er ved godt mot til tross for den enorme påkjenningen.

- Hun er litt trøtt og sår etter å ha hatt på seg denne fordømte gjenstanden i ti timer, sier faren.

Nå er datteren klar for å komme seg videre med livet sitt, ifølge faren.

Madeleine har fortalt politiet at hun ble overfalt av en mann i familiens hjem i Sydney onsdag ettermiddag. Gjerningsmannen festet en bombelignende gjenstand rundt halsen og flyktet fra stedet.

- Advart mot å kontakte politiet
Da politiet ankom stedet, fant de henne alene i huset med gjenstanden festet rundt halsen.

Ifølge ubekreftede meldinger skal gjerningsmannen ha festet en lapp på 18-åringens bryst med advarsel om ikke å kontakte politiet. «Ellers detonerer jeg den», lød den angivelige advarselen.

Gjerningsmannen skal angivelig ha fortalt 18-åringen at det også var en mikrofon festet til kroppen, slik at han kunne høre om politiet ble tilkalt og deretter detonere bomben på avstand.

Usikre på om den ville eksplodere
Den angivelige bomben var så autentisk og komplisert at politiets bombeeksperter var usikre på om den ville eksplodere dersom de forsøkte å fjerne gjenstanden.

- Vi måtte håndtere dette med største alvor helt til vi kunne bevise det motsatte. Og det er nettopp det vi gjorde, og det er grunnen til at det tok så lang tid, sier assisterende politikommissær i delstaten New South Wales, Mark Murdoch, skriver Daily Mail.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere