*Nettavisen* Nyheter.

Datterens grav rasert tre ganger på én måned

TRIST: Linn Torp synes det er fryktelig at noen har rasert graven til hennes dødfødte datter hele tre ganger på en måned. ? Å stelle og holde det pent på graven er alt vi kan gjøre for henne nå, og det er veldig sårt at noen skal ta det fra oss, sier hun. Foto: Tom Gustavsen (ROMERIKES BLAD)

- Vi synes det er helt fryktelig at noen gjør noe sånt, sier mor Linn Torp.

10.10.11 22:59

For en drøy måned siden kom endelig gravstøtten til Linn Torp og samboerens dødfødte datter på plass. Hun ble gravlagt på Skedsmo kirkegård for fire måneder siden, og endelig skulle familien ha et sted å gå til for å minnes sin døde datter, skriver Romerikes Blad.

Noen andre ville det imidlertid annerledes, og hele tre ganger i løpet av den siste måneden er både blomster og pynteting familien har lagt ned, blitt stjålet og ødelagt av uvedkommende.

- Vi synes det er helt fryktelig at noen gjør noe sånt når vi har mer enn nok med sorgen over datteren vår. I tillegg reagerer vi på at det kun er denne graven som er berørt. Det framstår veldig merkelig for oss, sier Torp.

To ganger på 24 timer
Første gangen hun og samboeren merket at noen hadde rasert graven til datteren deres, var etter at gravsteinen kom på plass i slutten av august. De hadde blant annet plantet et tre og pyntet med noen sommerfugler, men tre dager etter ble de møtt av et stort svart hull da de besøkte graven på nytt.

- Treet var røsket rett opp av jorda og sommerfuglene var stjålet. Vi kontaktet derfor driftslederen, og han mente bestemt at det var mennesker og ikke dyr som hadde gjort det. Vi plantet og fikset graven på nytt etter det, men i løpet av 24 timer var graven rasert på nytt, forteller Torp.

Etter dette forsøkte familien å plante en annen type tre og sette opp en liten innhegning rundt beddet, men heller ikke dette hjalp nevneverdig.

- Det ble bedre i to-tre uker, men i slutten av forrige uke hadde noen vært der igjen. Denne gangen var treet, sommerfuglene og to andre planter borte, og gjerdet fant vi igjen et par graver nedenfor, sier Torp, som nå har anmeldt forholdet.

- Det gjør vondt at graven til datteren vår ikke skal få stå i fred. Å stelle og holde det pent på graven er alt vi kan gjøre for henne nå, og det er veldig sårt at noen skal ta det fra oss, sier hun.

- Skjønner ingenting
Driftsleder i Skedsmo kirkelige fellesråd, Tore Ivar Rahm, har mottatt henvendelsene om gravskjendingene fra Torp. Han bekrefter at det kun er denne ene graven som er blitt rasert, og sier han stiller seg helt uforstående til hvorfor nettopp denne graven har fått gjennomgå gang på gang.

- Vi hadde noen tilfeller av gravskjending i fjor, men så langt i år har jeg kun hørt om disse tre tilfellene. Vi vet dessverre ikke noe om hva som har skjedd her, for vi har ikke noe overvåkingssystem på kirkegården. Men det er klart det er helt forferdelig at noen gjør sånt, og vi vil definitivt holde både øyne og ører åpne nå, sier Rahm.

Han synes så synd på familien at han ga dem to planter som et lite plaster på såret forrige uke, men er likevel frustrert over at han ikke får gjort mer.

- Alt de hadde pyntet med lå bare slengt rundt omkring og det hele så egentlig ganske ille ut. Jeg synes det er trist at noen må oppleve noe slikt i en sånn situasjon, men det er dessverre vanskelig for oss å finne ut av hvem det er som står bak Jeg kan imidlertid love at vi skal fortelle det videre med en gang hvis vi ser eller hører noe, sier Rahm.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.