Studenten David Kernell (22) er funnet skyldig i å ha hacket e-postkontoen til tidligere visepresidentkandidat i USA, Sarah Palin, under den amerikanske valgkampen i 2008.

Dommen ble avsagt av en jury i den amerikanske delstaten Tennessee lørdag norsk tid.

Kernell er sønn av den demokratiske politikeren Mike Kernell fra Tennessee som sitter i representantenes hus.

BAKGRUNN: Slik hacket han Palin

20 år i fengsel
22-åringen ble funnet skyldig i både å ha hindret rettssakens gang, samt å ha tilegnet seg ulovlig tilgang til en datamaskin. For det første tiltalepunktet kan straffen bli så høy som 20 år i fengsel, mens hacking trolig straffes med ett år på vann og brød.

Ifølge BBC står Kernell også overfor et tredje tiltalepunkt, identitetstyveri, men enn så lenge har ikke juryen i Tennessee blitt enige om straffen for dette punktet.

22-åringens advokat, Wade Davies, hevdet at hackingen først og fremst var en «skøyerstrek» fra Kernells side, og at det ikke burde blitt behandlet som en kriminalsak av retten.

Aktoratet på sin side hevdet at e-postinnbruddet var et forsøk på å påvirke et nasjonalt valg ved hjelp av ulovlige midler. Juryen brukte fire dager på å komme til samme konklusjon.

LES OGSÅ: Stjal e-posten til politiker

Grundig og rettferdig
Sarah Palin har ikke kommentert dommen i media, men skriver på Facebook-siden sin at hun er takknemlig for at juryen har gått gjennom saken grundig og kommet til en rettferdig dom.

- Som Watergate-skandalen lærte oss, så må vi ta det alvorlig når noen prøver å bryte seg inn i kandidatenes private kommunikasjonsmidler i et forsøk på å lage politisk skandale, skriver hun.

I et 30 minutter langt vitneavhør forrige fredag fortalte Palin at innbruddet på hennes «Yahoo»-konto hadde påvirket måten hun kommuniserte med sin nærmeste familie på under valgkampen.

Tidligere i uken fortalte Palins datter Bristol at hun hadde mottatt flere ubehagelige telefoner og sms'er, fordi lekkede bilder fra e-postkontoen hadde avslørt hennes private mobilnummer.