RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

David ble Diane - mistet jobben

Sist oppdatert:
Den fremtidige sjefen fikk plutselig «mye å tenke på». Se video.

David Scroer fikk tilbud om jobb som terroranalytiker i «Libary of Congress», en forskningsdel av USAs nasjonalbibliotek. Da han fortalte sin fremtidige sjef at han var i medisinsk behandling fra å være David til å bli en kvinne, Diane, ble tilbudet trukket tilbake.

Saksøker
Diane Schroer (52), som nå har fullført den medisinske overgangen til å bli en kvinne, har gått rettenes vei og saksøkt «Libary of Congress» for diskriminering.

Advokatene til «Libary of Congress» på sin side argumenterer med at Schroer ikke kan saksøke, siden borgerrettserklæringen ikke beskytter transseksuelle eller forbyr diskriminering på grunnlag av kjønnsidentitet.

Se videoreportasje på YouTube - saken fortsetter under:

Sjokk
Schroer, som tidligere har vært sjef for hærens spesialstyrker, vitnet tirsdag for en føderal domstol.

Jeg følte både sjokk og overraskelse

- Jeg følte både sjokk og overraskelse, sa Schroer i retten. Mens hun prøvde å holde tårene tilbake fortalte hun at hun hver dag håpet telefonen ringte, og at de sa det hadde blitt gjort en feil, melder Washington Post.

Hun forteller videre at etter å ha blitt tilbudt jobben, spiste Schroer lunsj med den hun trodde var sin fremtidige arbeidsgiver, Charlotte Preece.

Les mer på Nettavisen Jobb:


Ikke tid til jobben

Jobbeksperten svarte leserne

Her er Norges beste jobbspøk

Forandret mening
I løpet av lunsjen fortalte Schroer at hun var i medisinsk behandling for å bli en kvinne. Hun viste også Preece bilder av hvordan hun så ut kledd som en kvinne, for å dempe eventuell bekymring Preece kan ha hatt rundt (daværende) Davids bekledning på arbeidsplassen.

Lunsjen gikk tilsynelatende bra, ifølge Schroer, helt til Preece fortalte at hun nå hadde fått mye å tenke på.

Dagen etter ringte Preece og fortalte at hun hadde bestemt at Schroer likevel ikke var den riktige for jobben, har Schroer fortalt i retten.

Bekymret for troverdigheten
Advokatene hevder på vegne av Preece at hun tilbakekalte jobbtilbudet fordi hun rakst måtte fylle stillingen, og var bekymret for at Schroer pågående kjønnsskifte krevde en lengre bakgrunnssjekk for å få sikkerhetserklæring.

Hun var også bekymret for at Schroer heller ikke kom til å bli sett på som troverdig i det militære etterretningssamfunnet, og at det pågående kjønnsskiftet ville ta fokuset vekk fra jobben.

Schroer på sin side mener at kjønnsskiftet har hjulpet henne til å fokusere bedre på jobben.

- Siden overgangen er ting blitt mye bedre, og det føles som et sterkt distraherende element har blitt borte, sier hun.

Diane Schroer har hatt en prestisjetung militær karriere som ble avsluttet i 2004, etter syv år i ledelsen for hærens spesialstyrker. Hun har nå startet et eget konsulentfirma.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere