*Nettavisen* Nyheter.

Davud og Bujak anker terrordommene

Oslo (NTB): Mikael Davud og Shawan Sadek Saeed Bujak anker dommene på henholdsvis sju og tre og et halvt års fengsel for terrorplanlegging.

06.02.12 17:47

Davuds forsvarer, advokat Carl Konow Rieber-Mohn, bekrefter overfor NRK at Davud har bestemt seg for å anke.

Mandag for en uke siden sa Oslo tingrett seg enig med påtalemyndigheten på de fleste punktene i historiens første norske dom for terrorplanlegging.

I tillegg til Davud ble Shawan Sadek Saeed Bujak dømt for å planlegge terror mot den danske avisen Jyllands-Posten. Dommen var på tre og et halvt års fengsel. Også han anker dommen, ifølge advokat Brynjar Meling. Meling sier at Bujak i løpet av rettssaken har opplevd at han er blitt utnyttet av Davud.

- Han har nok latt ham leve i en villfarelse om dette, og brukt ham i et spill. Det har betydning i denne saken, for skal man ha et terrorforbund som sådan, så må det være to parter som er enige og har en alvorlig ment avtale. Når én er ført bak lyset av en annen part, så er det ikke forbund, sier Meling til NRK.

David Jakobsen ble frikjent for selve planleggingen, men ble likevel dømt til fire måneders fengsel for å ha hjulpet Davud med å anskaffe og oppbevare hydrogenperoksid, som kan brukes til å fremstille sprengstoff. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.