RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat

Død mann truet med trekk i lønn

Sist oppdatert:
Ble truet med tvangsinndrivelse og trekk i lønn åtte år etter sin død.

Ifølge Karasjok kommune har Per Bergseth spist 25 middager samt leid hjemmehjelpstjenester i februar i år.

Selv om han døde for åtte år siden er han fortsatt på kundelista til kommunen, melder Finnmark Dagblad.

- Det kan jo være han
På Pleie- og omsorgsavdelingen er det Marie Nystad som har opprettet fakturaen. Nystad sier det er flere som heter Per Bergseth i Karasjok.

– Vi har jo enda en Per Bergseth. Det kan jo være han som skal ha fakturaen.

– Den andre Per Bergseth sier han aldri har benyttet hjemmehjelpstjenester. Han er bare 35 år. Dessuten er personnummeret til den avdøde Bergseth påført fakturaen.

Døde må varsle selv

– Det kan fort skje at vi sender ut feil faktura. Om han har fått feil faktura må han varsle oss selv slik at vi får endret eller slettet fakturaen.

– Men han har jo vært død i åtte år?

– Vi sletter når folk varsler. Det er veldig greit. Vi har mange kunder vi sender faktura til, og som sagt kan det fort skje at vi sender ut feil faktura.

Kunde til evig tid
– Står Per Bergseth fortsatt på kundelista til kommunen?

– Kundeforholdet går ikke ut om en person dør. Kundenummeret ligger fortsatt i systemet. Men det må du spørre kommunekassen om. Det er de som tar seg av dette.

– Men kommunekassen henviser til deg.

– Vi får prøve å finne ut av dette, og finne frem til riktig person for fakturaen. Her er det trolig en annen person som ikke har fått fakturaen for middagene og hjemmehjelptjenesten.

- Tar ikke ansvar
Nevøen til den avdøde, som også heter Per Bergseth, mottok selv fire fakturaer som opprinnelig skulle til hans onkel. Han liker dårlig måten kommunen har behandlet denne saken.

- Det irriterer meg at ingen kan ta ansvar. Jeg ble møtt med arrogranse og ansvarsfraskrivelse da jeg oppsøkte kommunen. Hadde de bare innrømmet at det de har gjort en feil, hadde det vært greit. Men det som skjer, er at jeg får beskjed om at det er noen andre som har ansvaret. Det får en til å sette sinnet i kok, sier han til Nettavisen.

Per Bergseth tenkte at han ikke skulle gjøre noe med fakturanene, siden de åpenbart var sendt til feil person, men når den fjerde kom med inkassokrav, måtte han ta for seg noe.

– Siden det ikke var noe god hjelp å få i kommunen, gikk jeg til media med saken isteden. Kommunen har jo åpenbart ikke orden i sysakene, og det må komme frem i lyset, sier han videre.

Han har heller ikke fått noe beklagelse fra kommunen.

- Ingen har lagt seg flate, men det regnet jeg heller ikke med, avslutter han.

Les flere saker fra Finnmark Dagblad her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere