RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Død nordmann (29) sjekkes for influensasmitte

Santo Domingo (NTB): En 29 år gammel mann fra bergensområdet døde lørdag i Den dominikanske republikk i Karibia etter å ha fått influensasymptomer.

Mannen var på ferie sammen med kjæresten sin da han fikk influensasymptomer. Han var syk i underkant av en uke, og ble raskt verre før han gikk inn i koma, melder TV 2.

- Vi har fått opplyst av dominikanske myndigheter at mannen døde av sykdom, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Koppstad i Utenriksdepartementet (UD).

Det var sent søndag kveld ikke kjent hvilken sykdom mannen døde av, men TV 2 melder at det er tatt prøver av ham for å finne ut om han var smittet av influensa A (H1N1), også kjent som svineinfluensa.

UD er i kontakt med myndighetene i landet samt de pårørende.

- Mannens familie befinner seg nå i landet, og ambassaden i Venezuela og konsulen i Den dominikanske republikk har kontakt med de pårørende, sier Koppstad til VG Nett. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere