RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Død vaskebjørn skaper uro i Sverige

Sist oppdatert:
Stockholm (NTB-TT): En død vaskebjørn ble nylig funnet på en strand i Skåne. Det har skapt bekymring hos svenske naturvernmyndigheter, som ikke vil at den nordamerikanske arten etablerer seg i landet.

– Den utgjør en stor trussel mot det biologiske mangfoldet. Den er en av de verste artene vil kan få inn i landet, sier Melanie Josefsson ved naturressursavdelingen til Naturvårdsverket, som tilsvarer det norske miljøverndirektoratet.

Vaskebjørnen finnes i en stor del av Nord-Amerika, der den er ett av de vanligste rovdyrene. Den har også blitt innført som pelsdyr til Tyskland, Frankrike, Japan og flere tidligere Sovjet-stater.

I Tyskland er den blitt svært vanlig. Ifølge de siste anslagene finnes det nå minst en halv million vaskebjørner i landet.

– Den er altetende og kan gjøre stor økologisk skade. Bakkehekkende fugler og paddearter befinner seg i faresonen hvis den etablerer seg, sier Melanie Josefsson.

– I Tyskland skaper den også problemer i tettbebygde områder, blant annet i fruktavlinger. Den er ganske uredd av seg, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere