RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødballmareritt mot Ranheim

Sist oppdatert:
RANHEIM (vif.no): Vålerengas unggutter hang noenlunde med i svingene mot Ranheim før pause, men opplevde et dødballmareritt i andreomgang der det var gutter mot menn i duellene. Prince Mambouana scoret Vålerengas mål.

- Vi visste at det kom til å bli tøft, men jeg hadde håpet vi kunne stått i mot bedre. 6-1-tap ser stygt ut, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif.no.

- Vi gjør det vanskelig for oss selv og tar for store sjanser blant annet i det bakre leddet. Gutta er vant til å kunne trille ball på en flat kunstgressbane, mens her humpet og spratt ballen på en naturgressbane mot spillere som straffer deg hardere enn i juniorserien.

Guds hånd?
Ranheim åpnet best på hjemmebane og scoret kampens første mål etter 15 minutter. Vålerengas unggutter klarte imidlertid å kjempe seg tilbake i kampen og utliknet snaue kvarteret etter.

- Vi starta kampen med en intensjon om å presse Ranheim høyt, men vi kom aldri ordentlig inn i presset. Vi fikk ikke flytta laget høyt nok i banen og det ble slått for mye langt. Da Ranheim tok ledelsen fikk vi litt bange anelser, men vi fikk fornyet håp da Prince Mambouana utliknet til 1-1. Noen hevdet det var med hånda, det så ikke vi fra vår posisjon på benken, men det er mulig han tok en liten Maradona, forteller Mikkelsen.

Målet var Mambouanas andre på to 2. divisjonskamper denne sesongen. Vålerenga klarte imidlertid ikke å holde tett resten av omgangen. Syv minutter før pause utnyttet Geir Holthe en feil i VIF-forsvaret og sendte vertene tilbake i ledelsen.

- 2-1-scoringa var håpløs, men vi gikk likevel til pause med et håp om å kunne snu kampen i andreomgang. Vi så at det var mulig å skape sjanser mot dem. Vi måtte imidlertid ta av Bojan Zajic og da mista vi en del kreativitet på midtbanen.

Dødballmareritt
Andreomgang skulle vise seg å bli et dødballmareritt for VIF-gutta. Enga hadde lite å stille opp med i duellene og måtte hente ballen ut av nettet fire ganger.

- Det var en fryktelig periode med masse dødballer der vi mista kontrollen og slapp inn mål. Da var det mannfolk mot gutter. Vi måtte også ta av vår beste duellspiller, Stian Eriksen, etter at han fikk en kjenning med en gammel hjernerystelse. Etter det rant det inn.

- Det handler om å rydde unna i eget felt og være på nett hele tiden. Man blir fort straffa på dette nivået. Vi må bli mer kyniske.

Rune Lange og Bojan Zajic kom til Trondheim direkte fra a-kamp i Stavanger. Mot Ranheim fikk de vanskelige arbeidsvilkår.

- Rune og Bojan prøvde så godt de kunne, men det fungerte ikke rundt dem i dag. Ellers var det gledelig å se at Nikolai Djupesland jobba som en helt på midtbanen, selv om han ble løpende mye imellom og ikke fikk brukt de kreative egenskapene sine. Han var nok vår bestemann i dag sammen med keeper Kristian Krohn-Holm som ikke kan lastes for noen av scoringene.

Manglet landslagsspillere
På grunn av G19-landskamper og skolegang manglet Vålerenga noen av de mest erfarne juniorspillerne mot Ranheim.

- Vi manglet fire juniorlandslagsspillere i dag som gjorde en bra figur mot Steinkjer forrige uke, men jeg mener at gutta som var med i dag er gode nok til å gjøre en god figur i 2. divisjon. Det handler om å være konsentrert, særlig på dødballer imot. Det var vi ikke i dag, noe vi ble brutalt straffa for, avslutter Mikkelsen.

Ranheim – Vålerenga 6-1 (2-1)
Ranheim idrettspark – 272 tilskuere

Mål: 1-0 Geir Holthe (15), 1-1 Prince Mambouana (27), 2-1 Geir Holthe (38), 3-1 Vegard Voll (55), 4-1 Geir Holthe (str. 61), 5-1 Martin Grønning (76), 6-1 Martin Grønning (82)

Gule kort Vålerenga: Ivan da Silva, Kent Brekke Jensen

Vålerengas lag: Kristian Krohn-Holm – Emilio Garcia, Stian Eriksen (Martin Fermin fra 53), Fredrik Thapper, Kent Brekke Jensen – Christer Jensen, Bojan Zajic (Andreas Aanesrud fra 45), Nikolai Djupesland, Prince Mambouana – Rune Lange (Ivan da Silva fra 67), Bardh Shala

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere