RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødelig juli for utenlandske soldater i Afghanistan

Kabul (NTB-AFP-AP): Halvveis i juli har de utenlandske styrkene i Afghanistan mistet flere soldater enn noen annen måned siden invasjonen i 2001.

En 26 år gammel canadier ble drept i kamper utenfor Kandahar i Sør-Afghanistan torsdag, ifølge det canadiske forsvaret. Det betyr at minst 47 utenlandske soldater har dødd i landet så langt i juli.

Til sammenligning mistet 46 soldater livet både i juni og august i fjor. Til nå er det disse sommermånedene som har kostet flest liv blant de utenlandske styrkene.

Kampene i Afghanistan koster også mange liv blant lokale sivile som havner i kryssild mellom geriljakrigere og soldater. Myndighetene i regionen Shah Wali Kot i Kandahar-provinsen sier at en rekke sivile ble drept i et flyangrep rettet mot opprørere torsdag. Ubekreftede meldinger tyder på at seks sivilpersoner er drept.

De amerikanske væpnede styrkene i landet opplyser at de undersøker hendelsen.

De utenlandske styrkene i Afghanistan består av en amerikanskledet koalisjon, og den NATO-ledede ISAF-styrken hvor Norge deltar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere