RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Døden nær på fjelltopp - mistet jobben

Sist oppdatert:
I fem døgn overlevde den forfrosne 41-åringen ved å drikke smeltet snø. Da han endelig ble reddet fra fjelltoppen, fikk han sparken for å ha vært borte fra jobben.

Tyskeren Thomas Milnik ble overrasket av en snøstorm på toppen av det 2962 meter høye fjellet Zugspitze i Alpene. Først fem dager senere ble han reddet, etter at ansatte ved en forskerstasjon hadde hørt ropene hans om hjelp.

Gleden ved å bli reddet ble imidlertid kortvarig. Allerede mens han lå i sykehussengen fikk han et brev med beskjed om oppsigelse fra selskapet Schroeder & Uehlken der han jobbet som helikopteringeniør.

Begrunnelsen: han hadde vært for lenge borte fra jobben.

- Vi ansatte Herr Milnik i begynnelsen av oktober, og han er fortsatt inne i en prøveperiode. Dette er andre gang noe sånt som sett dette skjer. Han er allerede etter tidsskjemaet på grunn av sine hasardiøse fjellturer. Vi kan ikke risikere å ha ham ansatt på dette prosjektet lenger, sier selskapets sjef Schroeder & Uehlken ifølge Ananova.

Thomas Milnik innrømmer at han er en eventyrer.

- Jeg visste ikke at været kom til å skifte, og hadde regnet med å være tilbake i München dagen etter, sier Milnik, som risikerer å måtte amputere seks av sine forfrosne tær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere