RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødsårsaken er et mysterium

Foto: Hansen, Alf Ove (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Etterforskningen står i stampe etter funnet av den døde babyen i Stavanger.

Tre dager har gått siden babyen ble funnet død i en hage i Stavanger. Barnemoren har fortsatt ikke meldt seg, og politiet står nærmest uten spor i saken.

Mandag kom resultatet fra den foreløpige obuksjonsrapporten. Heller ikke den gir politiet noen svar på mysteriet.

- Konklusjonen fra den foreløpige obduksjonsrapporten er ingenting annet enn det vi sa i helga, den sier ingenting om dødsårsaken eller dødstidspunktet, sier politiinspektør Ernst Kristian Rossebø ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

- Hva er årsaken til at obduksjonen ikke gir noen svar på hva dødsårsaken kan være?

- Det er ikke uvanlig at når en baby dør, enten under fødsel eller like etter fødsel, at det ikke kan fastslås hvorfor det skjer, sier Rossebø.

Politiinspektøren sier det uansett ikke er noe som tyder på at babyen er blitt utsatt for vold.

Det endelige obduksjonsrapporten vil ikke være klar før om flere uker.

Trapper ned etterforskningen
Rossebø forteller at de hadde planer om å hente inn opptak fra ulike overvåkningskameraer i Stavanger, men sier de nå har bestemt seg for å droppe dette.

- Det gjør vi ikke, for vi har funnet ut at de stedene som er aktuelle ligger så langt unna funnstedet, og tidspunktet vi må se på er så lite eksakt. Dessuten aner vi ikke hva vi skal se etter, så det regner vi som for ressurskrevende, sier Rossebø til Nettavisen.

Det siste døgnet har politiet ikke fått inn et eneste tips i saken. Til sammen har de fått inn noe under 20 tips siden babyfunnet ble kjent.

- Betyr dette at dere nå trapper ned etterforskningen?

- Det stemmer på en måte, for vi har svært få arbeidsoppgaver igjen som vi ikke har utført. Vi er ferdig med alle avhørene, og vi har ingen stor stab på saken lenger, sier Rossebø.

- Jeg håper hun tar kontakt
I helga ble det kjent at Stavanger-advokaten Brynjar Meling er oppnevnt som advokat for moren til den døde babyen. Han ber kvinnen ta kontakt med ham på telefonnummer 51842060. Dette nummeret vil bli betjent døgnet rundt.

- Hun har så langt ikke tatt kontakt med meg, men etter i dag kommer jeg ikke lenger til å svare på det spørsmålet, sier Brynjar Meling til Nettavisen.

- Mine forpliktelser ligger hos kvinnen og ikke hos pressen. Det er viktig at jeg ikke kommenterer dette spørsmålet fram til hun eventuelt tar kontakt, slik at jeg da slipper å svare på spørsmål om hvorfor jeg ikke ønsker å si noe, sier Meling.

Meling sier at den foreløpige obduksjonsrapporten understreker det han tidligere har påpekt.

- Det trenger ikke å være noe kriminelt bak dette dødsfallet. Det viktigste for meg er at det der ute finnes en mor som har opplevd noe svært traumatisk. Jeg håper at dette blir en ekstra oppfordring til at moren eller noen andre tar kontakt, sier Meling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere