RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødsbrann på Nesna

Sist oppdatert:
En person har omkommet i en naustbrann.

Et naust brant natt til mandag ned til grunnen på Nesna i Nordland. Nå bekrefter politiet at en person har omkommet i brannen, skriver Rana Blad.

- En person er omkommet og vil bli sendt til Trondheim for obduksjon. Vi kan ikke si noe om personens identitet. Brannen ble meldt inn til oss klokken 05.42 og det ble umiddelbart sendt mannskaper til stedet. Nå går vi på med taktiske og tekniske undersøkelser, men dette vil ta tid. Vi kan ikke si noe om årsaken til brannen. Det gjenstår fortsatt mye arbeid og vi vil foreta undersøkelser på åstedet før vi kan komme med mer informasjon, sier John-Helge Vang, ved Helgeland politidistrikt.

- Alle kjenner alle

- Jeg våknet av en smell i 05-05.30-tiden. Da jeg så ut av vinduet, så jeg kraftig røyk, sier en av naboene til Nettavisen.

- Da jeg kom ut så jeg at det var en intens brann. Heldigvis var det vindstille. Det ligger noen omsorgsboliger tett inntil og de ble heldigvis ikke rammet av brannen, sier kvinnen.

Nå er det også bekreftet at en person er omkommet i brannen.

- Dette er uansett en tragedie. Dette er et lite lokalsamfunn på 17-1800 mennesker der alle kjenner alle, sier naboen til Nettavisen.

Vil ha boligtilsyn

Ny statistikk fra Norsk brannvernforening viser at 85 prosent av brannofrene omkom i boligbranner i en perode fra 2000 til 2009. I dette tidsrommet har i alt 645 personer mistet livet i brann her i landet.

- Vi har lenge vært klar over at de fleste dødsbrannene forekommer i boliger. Derfor driver vi også mye informasjonsarbeid for å redusere antall boligbranner. Samtidig må vi erkjenne at den forebyggende innsatsen ikke har medført reduksjon i antall omkomne de senere årene, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening, i en pressemelding.

Han ønsker seg en ordning for boligtilsyn som er målrettet mot særskilte risikogrupper. Denne ordningen er det myndighetene som må etablere.

Blant særskilte risikogrupper peker Kalheim på eldre personer over 70 år, personer med redusert boevne, minoritetsspråklige og gjestearbeidere fra land med en annerledes sikkerhetskultur enn den norske.

Les flere saker i Rana Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere