RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødsdømte frykter smertefull død

Tre dødsdømte fanger i USA har søkt om å få stanset henrettelsene sine for ikke å risikere en langsom og smertefull død.
Tre dødsdømte fanger i USA har søkt om å få stanset henrettelsene sine for ikke å risikere en langsom og smertefull død. Foto: Anonymous (Ap)
Sist oppdatert:
Nå har tre dødsdømte fanger i USA søkt om å få stanset henrettelsene sine.

De frykter å lide samme skjebne som Clayton Lockett, som ble henrettet med en ny og uprøvd giftblanding i slutten av april. Campbell så ut til å ha store smerter og døde først etter at det hadde gått 43 minutter av et hjerteinfarkt.

Robert James Campbell skal etter planen tas av dage i Texas tirsdag. Men han har nå søkt om å få stanset henrettelsen, og begrunnelsen er at han har rett til en smertefri død.

Advokaten hans krever at Campbell må få informasjon som kan forsikre ham om at han vil få en «human» henrettelse som ikke er «torturaktig». To andre amerikanske dødsdømte fanger har fremmet lignende krav.

Grunnen til at myndighetene i delstaten Oklahoma henrettet Lockett med en uprøvd giftblanding, er at europeiske legemiddelselskaper ikke lenger ønsker å forsyne amerikanske myndigheter med stoffene som tidligere har vært brukt i giftblandingene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere