RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødsdom for sju etter voldtekt og drap i India

Voldtok  og drepte en psykisk syk kvinne.

Den 28 år gamle kvinnen, opprinnelig fra Nepal, forsvant fra et sykehus i Rohtak-distriktet ved New Delhi i februar. Få dager senere ble hun funnet mishandlet og død på et jorde i nærheten.

Det ble fastslått at kvinnen hadde blitt utsatt for omfattende seksuelle overgrep, og ni mistenkte menn ble pågrepet.

Ifølge politiet har en av dem tatt livet sitt i fengsel, mens en annen er under den kriminelle lavalder, og en ungdomsdomstol er ennå ikke ferdig med å behandle saken.

Tirsdag vedtok den indiske nasjonalforsamlingen å senke den kriminelle lavalderen fra 18 til 16 år i spesielt alvorlige voldssaker. Det betyr at 16- og 17-åringer vil kunne dømmes til langt strengere straffer enn i dag. Endringen er gjort etter at flere unge gutter har vært innblandet i brutale gjengvoldtekter.

Søndag ble en 20-åring sluppet fri etter et treårig opphold i et rehabiliteringshjem. Han hadde ennå ikke fylt 18 da han i 2012 deltok i en brutal gjengvoldtekt mot en kvinnelig student på en minibuss. Flere av de andre gjerningsmennene ble dømt til døden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere