RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødsfall

15-åring døde etter hockeykamp

Tredje sportsdødsfallet i Sverige i vinter

Ti minutter før kampslutt forlot gutten banen med pusteproblemer. Noen timer senere omkom han på sykehuset.

Det var under finalen i distriktsmesterskapet for gutter i Norrland i Sverige at den 15 år gamle hockeyspilleren fikk problemer med pusten.

Den rutinerte spilleren fra laget Björklöven klagde på varme i brystet. Han ble tatt av banen og foreldrene ble tilkalt. Senere ble han sendt til uiversitetssykehuset i Umeå, som forgjeves kjempet for å redde guttens liv, skriver Aftonbladet.

Det er foreløpig uklart hvorfor 15-åringen døde, men gutten skal ikke tidligere ha hatt noen form for hjerteproblemer. Det skal heller ikke i går ha vært noe som kunne tyde på at gutten var syk.

15-åringen har spilt hockey halve livet. I dag fikk lagkameratene beskjed om at den unge hockeyspilleren hadde omkommet.

- Det er forferdelig trist, sier klubbens ungdomskonsulent Kenneth Lundberg, til Aftonbladet.

Klubben har opprettet en krisegruppe som skal ta hånd om 15-åringens venner, og i kveld samles spillerne på banen sammen med en representant fra kirken.

Laget består av et 30-talls gutter født i 1989 og 1990.

Den siste tiden har det vært flere dødsfall i Sverige som har vært relatert til sport.

For drøyt to uker siden segnet en 11 år gammel gutt i Landkrona om på fortballbanen og døde. Og en 8 år gammel gutt fra Stockholmsklubben Hammarby omkom i vinter i forbindelse med trening, skriver nyhetsbyrået TT.

I Björklöven er det bestemt at ikke barna skal trene dersom de føler seg syke.

- Dersom man har vondt i halsen eller kjenner seg uvel skal man verken trene eller spille. Hvis det har vært tilfellet må vi gjøre regelen enda tydeligere, forteller Kenneth Lundberg til Aftonbladet i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere