RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødstallene stiger på Filippinene

Foto: JOHN JAVELLANA (REUTERS)
Sist oppdatert:
Minst 240 personer har mistet livet i uværet på Filippinene, melder landets myndigheter. Gloria Arroyo har åpnet presidentpalasset for hjemløse flomofre.

Manila (NTB-AFP-AP): Tallet på døde er en kraftig oppjustering fra mandag da det ble meldt at i overkant av hundre personer var omkommet.

Uværet startet lørdag da den tropiske stormen Ketsana feide inn over Filippinene. I løpet av 12 timer falt det like mye regn som det vanligvis gjør på en måned, noe som førte til den største flommen i landet på 40 år.

Det nasjonale rådet for katastrofekoordinering opplyser tirsdag at hjemmene til rundt 1,9 millioner mennesker i hovedstadsområdet er oversvømt. 374.890 personer befinner seg nå i nødleire som er satt opp ved blant annet skoler og kirker.

De enorme vannmassene har også ført til store materielle ødeleggelser. Hele nabolag er dekket av gjørme, og i gatene ligger bilene på taket. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere