RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødsvold-sak i Askim ankes til Høyesterett

Sist oppdatert:
Statsadvokaten anker dommen mot to menn i 20-årene som fikk sju måneders fengsel etter vold mot en 32-åring i Askim i 2011. Mannen døde av skadene.

Statsadvokaten anker dommen mot to menn i 20-årene som fikk sju måneders fengsel for forsøk på legemsbeskadigelse etter vold mot en 32-åring i Askim i 2011.

Begge de dømte har innrømmet å ha brukt vold mot 32-åringen.

Aktor i saken, statsadvokat Trude Sparre, anker dommen til Høyesterett, skriver Aftenposten.

I Borgarting lagmannsrett la aktor ned påstand om sju års fengsel for begge for legemsbeskadigelse med døden til følge, men retten mente det ikke kunne bevises hvem av de to som påførte Tommy Larsen (32) den dødelige skaden under tumulter på en fest for snart tre år siden.

– Vi mener dommen er feil, og anker over feil lovanvendelse og manglende domsgrunner, sier statsadvokaten.

I Heggen og Frøland tingrett ble de to mennene dømt til seks og et halvt og sju år. Da lagmannsretten behandlet ankesaken, svarte juryen ja på skyldspørsmålet, men fagdommerne grep inn og satte kjennelsen til side. Dermed måtte saken behandles i retten for tredje gang. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere