*Nettavisen* Nyheter.

De 10 råeste feriene

Det er på tide å planlegge sommeren. Skal du snylte på foreldre eller dra på en ordentlig ferie? Vi gir deg ti rå tips.

28.01.08 12:32

Det er ikke nødvendigvis slik at det aller tøffeste er å dra på alle mulige ferier. Vi har valgt ut fem reisemål med vennegjengen og fem reisemål hvor du kan overbevise familien om at de bør dra på tur.

Hit drar du med venner:

Klikk på bildet for å forstørre.

1. Roskilde
Roskilde-festivalen er en ukes fest som foregår i ett av de mest liberale landene i Europa. I praksis betyr det at det er lett å kjøpe øl, man har et gigantisk område å feste på og kan kaste seg ned i søla uten at noen bryr seg. I tillegg får du en haug med strålende konserter, god mat og kan møte folk fra Sverige, Danmark, Tyskland og andre interessante land. Det aller beste er at hvis du kjøper øl, mat og annet på festivalområdet går det til en god sak. Finnes det en eneste grunn til å ikke dra til Roskilde? Til og med det å bo i telt er en pluss... noe du oppdager når du har prøvd det.
Les mer om Roskilde her

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Arne Lutro, TV 2 Nettavisen

2. Ayia Napa
Hvis du spør noen som begynner å nærme seg 30 vil de si at Ibiza er partystedet. Det var før. Nå er øya du skal dra til Ayia Napa. Her er det sinnsyke mengder med fest og fart. Det er såpass mange klubber, så mye strand og sol nok for hele vennegjengen at stedet kan varmt anbefales for en skikkelig tur. På mange av de norske reisesidene er Ayia Napa skrevet som Agia Napa. Et bra sted å bo er leilighetene på Anthea. Les om det her.
Les mer om Ayia Napas utesteder her

3. Loveparade Dortmund
Dette er den paraden du muligens har hørt om eller lest om som har vært i Berlin. Nå reiser den Tyskland rundt og i 2008 er den i Dortmund. Vel verdt å få med seg for den som liker å vise seg fram, eller kikke.
Les mer om paraden her

4. Gatebilfestival, Rudskogen
Liker du motor og biler er dette stedet å dra. Den 11-13.juli er det gatebilfestival på Rudskogen i Norge. Hvis du har lyst på en Sverigetur kan du dra til Mantorp den 11.-13.juli.
Les mer på gatebil.no

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

5. Øyafestivalen
Det beste med denne festivalen er at den er i Norges hovedstad slik at du kan kombinere den med skikkelige byturer. Enten det er shopping eller noe annet. Festivalen er i tillegg en av de som har mest sjel i Norge. Pass bare på å kjøpe billetter tidlig.
Les mer her

Hit overbeviser du familien om å dra:

Klikk på bildet for å forstørre.

1. Orlando, Florida
USA er utrolig billig akkurat nå. Dollaren er så lav at du kan regne vanlige amerikanske priser (som er lavere enn norske) og tenke at det er omtrent 20 prosents salg på alt. I tillegg har Orlando Universal Studios, Epcot Center og Sea World - steder man faktisk ikke kan la være å like. Problemet er at det er ganske dyrt å dra dit, så det er greit at noen sponser det. Er du skikkelig heldig treffer du kjendiser som Vanessa Anne Hudgens eller Ashley Tisdale der også.
Les mer om Orlando her

Klikk på bildet for å forstørre.

2. London
London er et fint sted å dra alene også, men har du med familien kan du få noen til å sponse et litt bedre hotell som er noe nærmere Oxford Street eller andre shoppingområder så du kan få litt mer penger til det viktigste: Shopping....
Les mer om London her

3. Palma, Mallorca
Her er det geniale med Palma: Sørg for at familien kjøper et rom litt på utsiden av byen, men som er i en slik avstand at taxi ikke koster alt for mye. Utenfor byen er alt stille og rolig, med strender og annet - inne i byen er det derimot fest og moro...
Les mer om Palma her

Klikk på bildet for å forstørre.

4. Liverpool
Stavanger er kanskje kulturby i Europa i år, men det er også Liverpool. Far overbeviser du med Beatles, mor med shoppingen. Selv kan du nyte alle gratiskonsertene i byen eller er du fotballinteressert kan du enten oppsøke Evertons museum eller Liverpools.
Les mer om Liverpool her

5. Gotland
Dette er en rolig øy med strender, sauer og sykler. Hvorfor du skal dra dit? Jo, for der treffer du folk på din egen alder som er like lei sin familie som deg. Ingenting kan kickstarte en sommerforelskelse mer enn det. Dessuten virker du som et englebarn hvis du foreslår Gotland for din familie.... og kan holde den virkelige grunnen til at du vil dit for deg selv.
Les mer om Gotland her

Under er en liten bildekarusell fra Roskilde fra 2006:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag