De 15 beste gratisspillene

Foto: (NASA)

Det beste i livet er gratis.

17.08.10 17:54

For en stund tilbake skrev Spillmagasinet en guide til de ti beste gratisspillene. Den gangen var det «gammelt og godt» som var utgangspunktet, og på lista plasserte vi klassikere som «Grand Theft Auto», «Wolfenstein 3D» og «Beneath a Steel Sky».

SE LISTEN: De ti beste gratisspillene

Nå utvider vi listen med fem nye, litt ferskere spill. Vi har også inkludert en del fantastiske tidstyver av noen nettspill.

Alien Swarm

Action, PC

[ Last ned «Alien Swarm» ]

«Alien Swarm» var i utgangspunktet en mod til «Unreal Tournament 2004», men er nå gjort tilgjengelig av Valve som et eget spill via nettbutikken Steam. Perspektivet i «Alien Swarm» er ovenfra og ned, og du spiller som én av åtte figurer fordelt på fire klasser. Spillet har også en mengde utstyr og våpen, over 40 forskjellige totalt. Målet er å slakte ned hordene av utenomjordiske fiender gjennom en rekke forskjellige brett.

3522

HTML EMBED

Canabalt

Ferdighet, nettspill

[ Start «Canabalt» ]

«Canabalt» er et fantastisk enkelt spill. En fyr løper for harde livet for å slippe unna en rasende by, og din jobb er å trykke på tastaturet for å få ham til å hoppe fra hustak til hustak, over hindringer og treffe åpninger i bygningene. Jo lenger du løper, jo flere poeng får du. Avhengigshetsskapende! Spillet er også lansert til iPhone, men da til 17 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

HTML EMBED

The Wiki Game

Hjernetrim, nettspill

[ Spill «The Wiki Game» ]

Det er egentlig sykt at et spill som dette skal være så forbanna fengende. Du starter på en tilfeldig valgt wikipediaside, og får oppgitt en annen wikipediaside du skal komme frem til på så kort tid og så få klikk som mulig. That's it!

Klikk på bildet for å forstørre.

HTML EMBED

Coma

Plattform, nettspill

[ Spill «Coma» ]

Mindre, mystiske spill kan av og til treffe midt i blinken, og de siste ukene har det vært mye prat om arkadespillet «Limbo» til Xbox 360. Men har du ikke en 360 eller penger til å kjøpe spillet, finner du et veldig godt alternativ i «Coma». Opplev en fantastisk stemning og grafikk i en verden av drømmer...

Klikk på bildet for å forstørre.

HTML EMBED

Moonbase Alpha

Strategi, simulator, eventyr

[ Last ned «Moonbase Alpha» ]

«Moonbase Alpha» er ikke bare et gratis spill, det er et gratis spill fra Nasa. Månebasen blir rammet av en meteorittnedslag som ødelegger livsviktige støttesystemer. Det er din jobb å redde dagen. Du trenger ikke være rakettforsker for å spille «Moonbase Alpha», men det er heller ikke det enkleste spillet der ute. Mye moro, med andre ord.

Klikk på bildet for å forstørre.

LES VIDERE: Glem ikke våre neste ti tips til de beste gratisspillene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.