Politiet rykket natt til onsdag ut til en leilighet på Kolbotn hvor de fant to døde personer, en mann og en kvinne som var gift.

Det er ikke mistanke om at andre var involvert i hendelsen, men politiet kan ikke si med sikkerhet hva som har skjedd.

Vitneavhør

– Vi er ikke sikre på noe som helst. Vi vet ingenting per i dag om dødsårsak. Informasjonsinnhentingen vi holder på med nå, håper vi kan gi oss svar på hva som har skjedd, sier politiadvokat Nina Marthinsen i Øst politidistrikt til NTB torsdag.

Etterforskerne er i gang med avhør av vitner og bevissikring. Vitnene dreier seg om familie, omgangskrets og andre. Paret har to mindreårige barn.

Marthinsen vil ikke si om det var noen vitner til selve hendelsen.

Fikk melding om voldshendelse

Politiets operasjonssentral fikk melding via AMK om en alvorlig voldshendelse i en leilighet på Kolbotn klokken 1.16 natt til onsdag

Politi og ambulanse rykket umiddelbart ut til stedet. Der ble det funnet to voksne personer i 40-årene med store skader. Begge ble bekreftet døde på stedet.

Marthinsen vil ikke si hvem som varslet nødetatene om hendelsen.

Skal obduseres

De avdøde obduseres torsdag, men det er uklart når obduksjonsrapporten er klar.

– Vi er ikke sikre på om obduksjonsrapporten kommer før helgen.

Marthinsen vil heller ikke si hvilke skader de to døde har, men politiet har tidligere opplyst at det ikke er funnet skytevåpen i leiligheten.

Vurderte habiliteten til etterforskerne

Den avdøde mannen var politimann og var ansatt ved Politihøgskolen. Politiet har derfor vurdert habiliteten til dem som jobber med saken.

– Habiliteten ble vurdert tidlig onsdag. Vi har vurdert at det ikke foreligger habilitetsproblematikk, men er selvsagt nøye på dette når det gjelder dem som knyttes til etterforskningen.

– Mannen har ikke hatt et ansettelsesforhold i Øst politidistrikt, men et kortere i det som var Romerike politidistrikt, sier Marthinsen.

(©NTB)