*Nettavisen* Nyheter.

De beste dingsene

Verdens største messe for konsumentelektronikk er over, og mange nye dingser er presentert. Her er de ti beste produktene som ble lansert på årets CES i Las Vegas, ifølge ekspertene.

21.01.04 13:26

Noen av dem er bare morsomme med wow-faktor, andre er produkter som leder utviklingen på digital underholdning.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Pressebilde)

1. Sharp Aquos LC-45GD1U
Med sin 45-tommers LCD-skjerm kommer Sharps LC-45GD1U til å bli den største flatskjermen på planeten når den lanseres en eller annen gang i sommer. Bak tallene og bokstavene skjuler det seg en skjerm som – i motsetning til plasmaskjermer på samme størrelse – har en oppløsning på 1 920 x 1 080 piksler og tilfredsstiller dermed kravene som stilles til HDTV. Prisen ble ikke opplyst, men du må nok grave dypt i lomma for å sikre deg denne godbiten til stua.

Klikk på bildet for å forstørre.

2. DirecTV HD DVR
DirecTV fører DVD-spilleren til nye høyder. Med den TiVo-drevne HD DVR kan harddisken på 250 GB lagre 30 timer høydefinisjons programmer eller 200 timer med vanlig TV. Med de to innebygde satellitt-tunerne og to ekstra ATSC-tunere kan du ta opp to høydefinisjonsprogrammer samtidig. Kommer på markedet til våren.

Klikk på bildet for å forstørre.

3. Samsung HT-DB390
Det er kommet noen hjemmekinoanlegg med trådløse bakhøyttalere på markedet allerede, men ingen som bruker Blåtann. Samsungs nye løsning bruker en separat forsterker som mottar audioinformasjonen som sendes fra hovedmottakeren, og kutter dermed behovet for å kjøre kabler gjennom stua. Du må riktignok plugge den bakre forsterkeren til en stikkontakt, og kabler går mellom denne og høyttalerne, men det er uansett høy gadget-faktor. Dette hjemmekinoanlegget er tilgjengelig fra første kvartal i år.

Klikk på bildet for å forstørre.

4. Panasonic PV-GS200
Her er noe for både seriøse videografer som trenger et kompakt videokamera og den vanlige forbrukeren som vil ha super farge gjengivelse med kameraets trebrikkesystem. Dette minikameraet har Leica-optikk, mpeg 4, 2 megapiksler stillbildeversjon og innebygd blits.

Klikk på bildet for å forstørre.

5. Panasonic SV-AV50 D-Snap SD Multi AV Device
Det er vanskelig å sette Panasonics D-Snap-linje i bås. SV-AV50 er både et digitalt kamera med 2 megapiksler og et videokamera. Den er også en digital musikkboks som spiller både mp3 og ACC-filer, og det med høyttaler. Du kan bruke den som diktafon, eller til og med ta opp ditt favorittprogram på TV og spille det av på den 2-tommers utbrettbare LCD-skjermen. Uansett bås – dette er kult.

Klikk på bildet for å forstørre.

6. Roku SoundBridge
Ser du etter en digital lydmottaker som ser like bra ut som den høres ut? SoundBrigde fra Roku kan være tingen for deg. Denne lekre enheten sitter på toppen av stereoanlegget ditt, og kobler seg til PC-en via en Ethernet-port. For trådløs tilkobling må du riktig nok investere i et 802.11b-kort. Fjernkontrollen gjør at du kan kikke gjennom samlingen din og velge musikk etter artist, tittel, album eller sjanger – uten å gå via TV-en.

Klikk på bildet for å forstørre.

7. Creative Zen Portable Media Center
Bærbare videospillere har potensial til å gjøre for video og Hollywood det som mp3-spilleren har gjort for musikk og musikkindustrien. (Om de ønsker utviklingen er noe annet¿). I fjor var det Archos og RCA som kom med de største nyhetene innen disse bærbare spillerne, nå er det Microsoft som er kommet på banen. Giganten har fem leverandører som selger bærbare videoavspillere basert på sitt operativsystem, deriblant Creative. Zen Portable Media Center er ikke liten, men den er definitivt strømlinjeformet.

Ta med deg bilder, film og lyd på tur. Med denne bærbare videospilleren kan du se film og vise fram bilder uansett hvor du befinner deg. Du kan til og med låne eller kjøpe filmer spesielt formattert for Zen Portable Media Center, og spilleren takler også kopibeskyttede plater.

Klikk på bildet for å forstørre.

8. Archos Gmini 220
Apple, med sin nye iPod Mini, har lenge hatt suveren ledelse når det kommer til design av kompakte, digitale musikkbokser. Men med Archos Gmini 220 kan Apples Mini få tøff konkurranse. Med 20 GB harddisk konkurrerer den med iPod Mini i størrelse, og Gmini har til og med plass til et CF-kort slik at du kan arkivere dine digitale bilder uten PC.

Klikk på bildet for å forstørre.

9. Sony VAIO X505
Verdens letteste bærbare, ifølge selskapet selv. Med bare 770 gram, skal du være bra vissen i armene for ikke å ta med deg PC-en på tur. Mindre enn en tomme tykk kommer den bærbare med kallenavnet Extreme med en Pentium M 1 GHz’ prosessor, 512MB RAM og en 10,4-tommers skjerm. Wow.

Klikk på bildet for å forstørre.

10. Toshiba 0.85-tommers harddisk
Det var mange 2 og 4GBs mp3-spillere på årets konsumentmesse som brukte Hitachis nye én-tommers harddisk. Men senere i år kommer Toshibas enda mindre 0,85-tommers harddisk på markedet, og gir samme kapasitet i mindre størrelse, det betyr enda mindre spillere for oss dingsofile. I løpet av årets andre halvdel skal produktet være på markedet.

Listen er til dels hentet fra IT-siden Cnet.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.