De beste kjærlighetsfilmene

peaches geldof

peaches geldof Foto: getty images

Peaches Geldof gir deg sin topp 5-liste over de beste kjærlighetsfilmene du kan se på Valentines day.

(BIIPMAG): Valentines day nærmer seg og Peaches Geldof gir deg tipsene til hvilke filmer du kan se med din kjære.

Peaches Geldof har gitt nylonmag sin topp 5-liste over de beste kjærlighetsfilmene:

LOLITA (1962) Regissert av Stanley Kubrick
«Lolita» er basert på Nabokovs klassiske novelle og er historien om den skilte, britiske professoren Humbert Humbert. Han gifter seg på nytt og forelsker seg i sin kones datter Lolita. Det pedofilske forholdet mellom Humbert og Lolita har regissør Kubrick greid å vise på en mørk og sensuell måte.

MANHATTAN (1979) Regissert av Woody Allen
Den legendariske Woody Allen gir deg den uforglemmelige kjærlighetshistorien som foregår i Manhattan, New York. Filmen tar deg med i de vakreste omgivelsene i New York og forteller om 42 år gamle Isaac, som har et forhold med den 25 år yngre Tracy. Når han møter Mary, elskerinnen til hans beste venn Yale, blir han hodestups forelsket i henne.

SID AND NANCY (1986) Regissert av Alex Cox
«Sid og Nancy» er punkversjonen av «Romeo og Julie» fylt med hanekammer og nagler. Filmen handler om forholdet mellom Sex Pistols-bassisten Vicious (Gary Oldman) og «groupien» Spungen (Chloe Webb). Alex Cox har laget en rørende film som viser parets hektiske liv og hvordan alt tar slutt på grunn av en overdose. Er du stor fan av Courtney Love, så vil denne filmen gi deg et realistisk inntrykk av punkens undergrunnsverden.

PRETTY IN PINK (1986) Regissert av Howard Deutch
80-tallet kan by på mange klassiske kjærlighetsfilmer som «Fast Times at Ridgemont High», «Sixteen Candles» eller «The Breakfast Club». «Pretty Pink» er spesielt et «must see» og tar for seg den hjerteknusende historien om Andie Walsh, en jente fra feil kant av byen som forelsker seg i den velstående Blane. Filmen kan til noen tider framstå som litt klisjéaktig, men den tar opp viktige temaer rundt klasseforskjeller i samfunnet.

BUFFALO ’66 (1998) Regissert av Vincent Gallo
Billy har akkurat sluppet ut av fengsel og er på vei for å møte hans foreldre i Buffalo. På reisen dit bestemmer han seg for å kidnappe den unge danseren Layla (Christina Ricci) og tvinger henne til å framstå som hans kone i møte med hans foreldre. Gallo har skapt en film som får oss til å minnes at selv det verste førsteinntrykket noen ganger kan være helt feil.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.