*Nettavisen* Nyheter.

De beste legeseriene

Foto: TV 2

Grey's Anatomy skinner på TV 2s skjermer, men er langt i fra den første legeserien. Her er en liten oversikt.

15.07.06 08:14

(Side2 :) Suksess-serien Grey's Anatomy er langt i fra den første serien med leger i hovedrollene. Vi har sett på en del av seriene som tidligere har vist på TV-skjermer verden over.

Akutten (ER)
Romanforfatter Michael Crichton skapte tv-serien ER sammen med blant annet Steven Spielberg. Ikke overrskende ble det en kjempesuksess. Serien er en av de som har gått lengst på amerikanske skjermer nå og den 14. sesongen vil bli vist i USA i 2007.

Ingen av de originale skuespillerne er igjen, George Clooney som spilte Dr. Doug Ross har startet med helt andre ting og Noah Wyle som spilte i 11 sesonger har blant annet spilt i Donnie Darko etter at han sluttet i serien. Kroaten Goran Visnjic spiller nå hovedlegen.

Chicago Hope
Mannen bak Chicago Hope var David E. Kelley (Ally Mc Beal). Serien gikk i seks sesonger i USA og ble vist på TV 2 i Norge.

Dr. Jeffrey Geiger var hovedmannen, selv om han var borte fra serien i mange år, han ble spilt av Mandy Patinkin. Adam Arkin var Dr. Aaron Shutt.

House M.D.
Denne serien vises for øyeblikket på Canal+ og er inne i sin tredje sesong i USA. Hovedrollen spilles av den britiske Hugh Laurie (Jeeves & Wooster) og serien har vært svært kritikerrost.

Nip/Tuck
Fire sesonger har det blitt til nå av denne serien om plastiske kirurger.

Doc
Denne serien med Billy Ray Cyrus fikk relativt god kritikk da den kom. Serien gikk i fire sesonger og fikk relativt god kritikk, mest av alt fordi den var svært moralsk kristen. Last den ned for å se en cowboy som lege.

Strong Medicine
Denne serien gikk i seks sesonger før den ble tatt av skjermen. Serien handler om kvinnelige leger på et kvinnesykehus.

M*A*S*H
En av de mest suksessfulle TV-seriene noensinne (den siste episoden av serien er en av de mest sette TV-programmene i USA). Serien gikk i 11 år og startet i 1972. Serien var basert på filmen ved samme navn. Hovedrollen ble spilt av Alan Alda. Hvis du er en av de få i verden som ikke har sett en episode av serien så omhandler den et krigssykehus i Korea.

Scrubs
Denne serien ble laget av Bill Lawrence, som også laget Spin City. Serien om handler om personer som jobber på et sykehus, med spesielt fokus på livet utenfor jobben (hvordan de reagerer på dødsfall m.v.). Serien er en komedie.

General Hospital
Denne amerikanske serien startet i 1963 og såpeoperaen vises fortsatt. Serien omhandler blant annet leger, og er svært populær i USA....

Doogie Howser, M.D.
I fem år ble denne serien om en tenåringslege vist i USA. Uttrykket Doogie har til og med blitt slang for noen som er for unge til å gjøre jobben de er satt til. Serien ble skapt av David E. Kelley (se Chicago Hope over) og Steven Bocho (L.A. Law).

Green Wing
Denne britiske komedieserien er en av de mest geniale som har kommet fra England siden The Office.

Casualty
Denne britiske legeserien har gått siden 1986 i England og er en såpeopera med veldig mange britiske fans.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag