RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De beste mp3-spillerne - del to

Sist oppdatert:
TV 2 Nettavisen gir deg oversikten over de beste av mini-mp3'ene. Les mer om de minnebaserte spillerne her.

Trenger du en spiller for å ta med på joggetur? Minnebaserte spillere er små, mange på størrelse med en lighter, og lette å putte i lomma.

Du får riktignok ikke plass til like mange sanger som på en harddiskbasert spiller, men velger du en minnebasert spiller kan du ta med deg musikken din over alt uten at det koster skjorta.

De er mindre ømtålige enn harddiskspillere, og tåler en trøkk. Du får stort sett plass til mellom 20 og 100 sanger på en minnebasert mp3-spiller.

Er du mer interessert i en harddiskbasert spiller? Les gårsdagens omtaler her.

Creative MuVo NX
Dette er en minispiller som ikke trengte drivere eller installasjon, og som kan brukes som en liten USB-disk. MuVo NX består av to deler, selve spilleren og en separat del for batteriet. Spilleren har en USB-plugg som du kan plugge rett i PC-en, enkelt og greit.

Standardutgaven av spilleren har 128 MB minne, så du får plass til litt over 30 sanger. Utviklerne har forbedret lyden fra Creatives forrige utgave av spilleren, nå kan du velge mellom flere forhåndsprogrammerte EQ-innstillinger og du kan dessuten gjøre egne justeringer for lyd.

Du kan også ta opp audio med spilleren, men ulike testere er ikke imponert over kvaliteten. Det er ikke noe særlig å spille inn musikk på MuVoen, men spilleren kan greit gjøre nytten som diktafon.

Spilleren definitivt brukervennlig- MuVo NX er blitt kalt verdens minst kompliserte mp3-spiller. Menyen er bygd opp rundt ikoner, og det går greit å manøvrere seg fram.

MuVo mangler derimot innebygd radio, noe flere konkurrentene har funnet plass til i sine minispillere.

Dette er en ekstremt bærbar mp3-spiller, med snasent design. Lett å bruke, lett å like.

Pris: 1 000 kroner
Lagringskapasitet: 128 MB
Formatstøtte: wma og mp3
Høyde: 7,3 cm
Vekt : 28 gram

Apacer Audio Steno BP300
Denne minnepluggen med MP3-spiller fra Apacer har en lagringskapasitet på 128 MB, og dobler også som lydopptaker. Du får med andre ord plass til over 30 sanger på pluggen.

Apacer-audio-steno, mp3, minne, usb og mini
Apacer-audio-steno, mp3, minne, usb og mini

Liker du at dingsene dine matcher antrekket, kommer Audio Steno med tre forskjellige hetter for å dekke over USB-kontakten. Du kan velge mellom sølv, gjennomsiktig plast eller en knæsj gulgrønn farge, mens spilleren selv er metallisk grønn.

Audio Steno opp som en vanlig disk i Windows XP og det er bare å overføre MP3 eller WMA filer som til en hvilken som helst disk.

Du kan legge filer i mapper, men i displayet på Steno’en vil du bare se filene inne i mappene, ikke selve mappene. Manøvreringen mellom låtene er altså bare på ett nivå.

Det er fire forskjeliige EQ-settinger: Jazz/ Classic/ Pop/ Rock/ Normal

Opptaksfunksjonen skal i følge flere tester gi god kvalitet på lyden, og spilleren er dermed kjekk å ha med seg på møter eller forelesninger.

I en test fra DinSide, ble overføringen fra PC målt til mellom 680 og 710 KB/sek. Det betyr i praksis at spilleren bruker rundt 7 sekunder på å overføre 5 MB, og 75 sek på 50 MB.

Er du glad i grønt, og trenger en snedig liten spiller som også kan fungere som diktafon, er Audio Steno et godt valg. Prisen er jo definitivt ikke avskrekkende.

Pris: 800 kroner
Lagringskapasitet: 128 MB
Formatstøtte: mp3, wma
Høyde: Ukjent
Vekt : Ukjent

MPIO FL100
Her er mp3-spilleren for joggeentusiasten. Med 128, 256 eller 512 MB får du plass til ganske mye musikk, rundt 130 sanger i den største versjonen. Det burde holde lengre enn kondisen hos de fleste.

Mpios spiller har et stilrent design i sølv, og er dessuten mange spennende funksjoner. At du kan spille av MP3- og WMA-filer er en selvfølge, men med FL100 har kan du også gjøre opptak i WAV-format eller høre på den innebygde radioen. Mpio har også funnet rom til en SD/MMC-kortplass. Det betyr at du kan kjøpe ekstra minnekort og på den måten få plass til enda mer musikk på spilleren.

For å overføre musikkfiler til spilleren kan du enten installere et medfølgende program, eller bare en liten plug-in til Windows Media Player. Overføringen går kjapt og greit, og systemet er enkelt å bruke.

Radioen er heller ikke verst, og særlig mottaket skal være bedre enn på andre spillere i samme klasse.

Spilleren har fem forhåndsdefinerte EQ-valg, og du kan også justere bass- og diskantnivåene selv.

Dette er en av de bedre spillerne på markedet, og du får mye for pengene. Spilleren passer for deg som synes harddiskbaserte mp3-spillere som iPod’en blir for store og ømtålige, men som har bruk for mye lagringsplass.

Pris: 128 MB: 1 600 kroner, 256 MB: 2 000 kroner og 512 MB: 2 800 kroner.
Lagringskapasitet: 128, 256 eller 512 MB
Formatstøtte: wma, mp3 og FM
Høyde: 8,6 cm
Vekt: 33 gram

Jaxx EMP-Z
Jaxx kaller sin EMP-Z for verdens minste mp3-spiller. Med en diameter er på knappe 4 cm, en tykkelse på én cm og en vekt på lette 15 gram, kan du høre musikk når som helst, hvor som helst.

Lagringskapasiteten er likevel ikke liten, 128 MB gjør at du får plass til over 30 sanger i noe som mest ser ut som et smykke.

Spilleren er laget for å henge rundt halsen, og kommer i flere farger. Kanskje litt for femi for noen av gutta, men perfekt for oss jenter.

Spilleren kan også brukes som et eksternt lagringsmedium for allslags filer; når du kobler den til PCen ved hjelp av en USB-kabel. Ikke trenger du å installere noen drivere, og overføringen av filer går i følge flere tester rimelig raskt.

EMP-Z lader seg selv når den er koblet til PC-en via USB-porten. Når den er fulladet skal batteriet holde til 8 timers avspilling.

Flere testere har meldt om relativt dårlig lydkvalitet, mye på grunn av de medfølgende hodetelefonene som har mindre plugg enn vanlige øretelefoner. Det finnes en adapter som gjør at du kan bruke vanlige øreplugger i spillere, og det skal i følge leverandøren selv gi mye bedre lyd.

Jaxx EMP-Z er en kul og billig minispiller for deg som er opptatt av design, men ikke nødvendigvis trenger den beste lyden.

Pris: 128 MB: 1 000 kroner, 256 MB: 1 400 kroner
Lagringskapasitet: 128 og 256 MB
Formatstøtte: mp3
Diameter: 4 cm
Vekt: 15 gram

Asono Beatsound
Beatsounds er en spennende spiller av flere grunner. Aller mest appell har den integrerte mp3-encodingen – eller opptaksfunksjonen på godt norsk – som gjør at du kan bruke Beatsounds selv om du ikke har PC. Du kan ta opp fra stereoen din, radioen eller andre lydkilder.

Beatsounds har en integrert USB-plugg som lar deg koble spilleren rett til PC-en uten kabler. Batterilevetiden er ni timer, men spilleren bruker vanlige batterier så det er mulig å ha med ekstra strøm på tur.

Lydkvaliteten skal være god, og Beatsound har også innebygd radio.

Dette er den perfekte spilleren for deg som har lyst på en mp3-spiller, men som ikke har en PC. Og prisen er ikke avskrekkende.

Pris: 128 MB: 1 600 kroner, 256 MB: 2 000 kroner
Lagringskapasitet: 128 og 256 MB
Formatstøtte: mp3, wma og asf
Høyde: 9,1 cm
Vekt: 43 gram

I morgen kommer TV 2 Nettavisen med siste del av mp3-spilleromtalen, og da tar vi for oss CD-baserte spillere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere