RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De beste norske meglerhusene

Sist oppdatert:
Den årlige kåringen av Norges beste meglerhus og analytikere er nå klar. Jan Peter Collier har god grunn til å være fornøyd. Her ser du resultatene
Den årlige kåringen av Norges beste meglerhus og sektoranalytikere gjøres av det svenske analysehuset Prospera. Kåringen er basert på intervjuere med både private og store og mindre institusjonelle investorer.

I tillegg gjøres det intervjuer med analytikerne i de 12 meglerhusene som er med i kåringen. Alle intervjuene med både investorer og analytikere ble gjennomført nå i oktober og november.

Disse er Norges beste:

ABG Sundal Collier er med hårfin margin kåret til Norges best meglerhus totalt sett. De følges imidlertid av Alfred Berg, Carnegie, DnB Nor Markets, Enskilda, First Securities og Pareto Securities på en delt andre plass.

Endskilda har i kåringen stukket av med fleste topplassering innen de ulike sektorene, mens First er kåret til det beste huset inne både makro og strategi med sitt radarpar Harald Magnus Andreassen og Peter Hermanrud.

Makro og strategi

First er den soleklare vinneren både inne makroanalyse og strategi med sjeføkonom Andreassen og sjefstrateg Hermanrud.

Innen er makroanalyse følges First av Enskilda og ABg Sundal Collier på de neste plassene.

På strategi er ABG Sundal Collier nummer to, mens Enskilda tar tredje plassen.

Topper olje og offshore

Pareto Securities har i flere år jobbet hardt med sin satsning på olje og gassektoren og på oljeservice og offshore, blant annet gjennom den årlige olje- og offshorekonferansen i Oslo. Det ser ut til at arbeidet har lønt seg for meglerhuset med analyseteamet til oljeanalytiker Tormod Høiby i spissen topper begge kategorier.

De følges av Enskildas team innen samme sektorer med blant annet profilerte oljeanalytiker Arnstein Wigestrand og oljeserviceanalytiker Aasmund Tveitereid i spissen.

Innen offshore/oljeservice følger Alfred Berg og Carnegie på en delt tredjeplass, mens Alfred Berg er på tredje plass innen olje og gass.

Larsen ruler shipping

Enskildas velrenommerte shippinganalytiker Ivar Larsen ser ut til å holde formen, og topper igjen klart shippingsektoren som beste analytiker. Han følges av Fearnley Fonds og Pareto Securities begge meglerhus med tilhørende skipsmeglerhus, Henholdsvis Fearnleys og P.F Bassøe.

DnB Nor Markets følger på fjerde plass, mens Hild Kinder får en femteplass, men topper samtidig minikategorien Cruise foran First Securities.

Holder mediatronen

Enskildas medieanalytiker Atle Vereide fortsetter å holde posisjonen som Norges klart fremst innen sin sektor, og er den analytikeren med klarest margin til de neste.

Det er Firsts Einar Grønstad som er på andre plass, mens Carnegie følger på tredje plass.

Klar it-profil

En av Norges kanskje mest profilerte og intervjuede analytikere, Alfred Bergs Morten Sundstø ser ut til å få uttelling for sin åpenhet. Han og Alfred Berg topper kåring for beste it-meglerhus.

På andre plass følger ABG Sundal Collier og Ole-Andre Hagen, mens Pareto og Nils Kaspar Lodden ligger på tredje plass i Propera-kåringen.

Innen spesialområdet telekom er det derimot Enskilda og analytiker Erich Solberg som ser ut til å best oversikt over Telenor. De følges av First, mens Alfred Berg og Pareto deler tredje plassen.

Fisk og SMB

DnB Nor Markets kan logge to seire i årets analytikerkåring. De topper henholdsvis SMB og fisk.

Det er DnB Nors analytikerpar Krstian Tunaal og Thomas Lie som har tatt en klar seier i SMB-segmentet. De følges av ABG Sundal Collier og Carnegie som deler andre plassen.

Innen fisk/oppdrett er DnB Nor Markets ved Klaus Hatlebrekke klar førende, mens First og ABG Sundal Collier følger på de to neste plassene.

Håland banker

ABG Sundal Colliers bank- og forsikringsanalytiker Sigmund Håland har tatt vare på sin status også i år, og gjør at meglerhuset topper kategorien, og det klart foran neste meglerhus.

Det er Pareto som tar endre plassen, mens Alfred Berg følger på tredje plass.

Best på forbruk

Enskilda Securities ser ut til å ha lært mye i sin tid som Orkla-eid meglerhus. Enskilda topper nemlig konsumsektoren veldig klart.

Alfred Berg og First deler andre plassen, men ligger langt bak Enskilda.

De jevne klassene

I sektorene råvarer og kapitalgoder er det ikke de klare vinnerne på analysesiden sammenlignet de fleste andre sektorene. Firsts Han Erik Jacobsen leder meglerhuset til topplassering inne råvareanalyse foran Enskilda og ABG Sundal Collier. Innen kapitalvarer har Enskilda og First byttet plass på toppen, mens ABG Sundal Collier holder på en tredje plass.

Det jevneste segmentet er imidlertid farmasi/bioteknologi. Her tar Enskilda en hårfin seier foran Handelsbanken som pustes i nakken av Fondsfinans på en tredje plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere