RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De beste og verste aksjene

Sist oppdatert:
Første kvartal bød på stormende jubel og en mindre nedtur - alt i alt meget bra for Oslo Børs. Her kan du se hvilke aksjer som gikk aller best - og verst
Oslo Børs hovedindeks er opp drøyt 13 prosent i første kvartal. Det er et historisk sett sterkt kvartal, og over det man kan forvente som langsiktig årsavkastning i aksjemarkedet.

I januar og februar var det hemningsløs børsfest, og indeksen gikk fra 171 poeng til en topp på 207. I mars har indeksen imidlertid falt ned til 190, før den mot slutten hentet seg inn til rundt 194 poeng nå.

De meste ekstreme utslagene, positive og negative, finner man som vanlig blant de mindre aksjene. Vinneren i første kvartal er oppmålingsselskapet Blom, som lenge har slitt svært tungt.

Jinhui Shipping følger tett etter, og har vært den aksjen på Oslo Børs som i størst grad har fått nytte av de ekstremt høye ratene innen bulk-shipping.

P4 har også gjort det skarpt etter at nykommeren Kanal 24 fra starten ved nyttår har slitt med å få nok lyttere.

Bunnen erobres av Northern Offshore. Selskapet har lenge vært i krise, og nå har dessuten storeier John Fredriksen begynt selge, samt at fond som ofte følger Fredriksen, har tatt samme veien.

Lavprisselskapet Norwegian har vært en stor skuffelse på børsen, og har falt markant etter noteringen før jul. Grunnen er nedjustering av de finansielle utsiktene.

Av de tyngre aksjene har også Tomra og Fast vært skuffende, med betydelige kursfall i første kvartal.

De beste aksjene i første kvartal
Blom +184%
Jinhui Shipping +167%
Global Geo Services +161%
P4 Radio Hele Norge +143%
CanArgo Energy +101%
Birdstep +100%

De verste aksjene i første kvartal
Northern Offshore -36%
Norwegian Air Shuttle +33%
Q-Free -22%
Medi-Cult -22%
Kitron -16%

Kilde: Oslo Børs.

Illustrasjonsfoto.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere