*Nettavisen* Nyheter.

De beste og verste detox-kurene

Sjekk hvordan du kan rense kroppen på best og verst mulig måte.

14.01.08 16:07

(SIDE2): Få en renere start på det nye året ved å rense ut avfallsstoffene dine av kroppen. Det fins uhorvelig mange måter å rense kroppen på og vi har testet alt fra kuldesjokk til strømledende vann og salter. Her er behandlingene vi likte best og kurene som vi ikke har fullt så stor tro på.

SIDE2-FAVORITTER

AquaDetox
AquaDetox er som navnet tilsier utrensning gjennom vann. Ved hjelp av fotbad med temperert vann og en e-spiral som sender ut lav frekvens som skånsomt flyter gjennom kroppen og stimulerer cellene stimuleres kroppen bioenergetisk til å rebalansere seg selv. Det som skjer er at kroppen begynner å skille ut toksiner gjennom de 2000 porene som er i føttene.

LES HELE SAKEN HER: Kickstart slankekuren med detox

Drenerende massasje:
Drenerende massasje gjør at du blir kvitt avfallsstoffene i huden. Vi testet massasjen som hjelper mot cellulitter. Massasjen skal hjelpe til med å få kroppen til å kvitte seg med avfallsstoffene.

Behandlingen øker sirkulasjonen, gjør at kroppen kvitter seg med avfallsstoffer, gjør deg mer kroppsbevisst, hjelper mot cellulittene, får bort muskelspenninger og kan forebygge ulike plager.

LES HELE SAKEN HER: Kna bort cellulittene

Infrarød sauna:
Kroppens varmereguleringssystem varmes opp. De små blodkarene åpner seg og de indre organene varmes opp. Varmen går 4-6 centimeter ned i huden, pulsen øker og blodkarene utvider seg. Mange har problemer med å svette og da samler avfallsstoffene seg i kroppen. Husk å drikke masse vann både før og etterpå.

LES HELE SAKEN HER: Svett bort fem kilo

Kopping:
Kopping er en kinesisk massasjeform som skal øke blodsirkulasjonen og gi flyt av energi, redusere smerte og stivhet i muskulatur og i vonde triggerpunkter. Kopping drenerer også vannansamlinger og renser ut avfallsstoffer. Dette gjøres ved hjelp av kopper som settes på kroppen og danner et vakuum.
LES HELE SAKEN HER: En smertefull nytelse

KULDESJOKK
Denne behandlingen er bedre om sommeren, men skal være en effektiv måte å fjerne avfallsstoffene på. Behandlingen lover å sette i gang blodsirkulasjonen, ha en oppstrammende effekt, fjerne vannansamlinger i kroppen, ha en dempende effekt på solbrenthet, hjelpe mot de velkjente cellulittene og skylle ut avfallsstoffer av kroppen. Men du bør helst gjenta behandlingen 12 ganger. Les mer om da vi testet det.

LES HELE SAKEN: Side2 fikk kuldesjokk

Rensende matvarer:
Du kan bli kvitt frie radikaler ved å spise rensende mat. Hvitkål, blomkål, grønnkål og brokkoli hjelper for eksempel til med å rense leveren, mens hvitløk trekker til seg kvikksølv, tilsetningsstoffer og syntetisk østrogen.

LES HELE SAKEN HER: Maten som renser kroppen

KINESISK BALANSE-TE
Denne tetypen inneholder en rekke ulike urter, kun organiske ingredienser og er 100 prosent naturlig. Teen består av 21 urter og 15 blomsteressenser som arbeider med hele kroppen. Dette lover balanseteen å hjelpe for: Avgiftning av kroppens organer, tarm/fordøyelse, vektreduksjon, nyrer/urinveier, muskler/ledd, lever/galle, kronisk utmattelse, allergier, immunforsvaret, hormoner, kretsløpet, PMS/overgangsalder, stabilt humør, energi, overskudd, livslyst.

Har du egne erfaringer? Fortell om dem nederst i artikkelen

Vi spurte jentene i redaksjonen hva deres erfaringer med utrensende kurer var. Kanskje kjenner du deg igjen:

- Jeg har prøvd to forskjellige drikkekurer og merket ikke mye forskjell på dem, men det er kanskje fordi jeg ikke merket noe. Jeg har hørt at drikkekurene skal være mest effektive, men de er utrolig irriterende fordi du må drikke og blande og det er masse styr og over altfor lang periode. I begynnelsen på begge de jeg har tatt så har jeg blitt så dehydrert de første dagene. Det kreves at man drikker masse vann og det er også irriterende egentlig. Spesielt når man ikke merker noe!

- Har ikke så mye erfaring, men jeg prøvde herbal life kur i høst, men det smakte helt forferdelig...

- Mamma er dronningen av detox og pleide å tvinge oss til å være med. Husker med gru «suppekuren» der vi bare skulle spise en spesiell grønnsaksuppe som hun hadde fått oppskrift på i en eller to uker. En gang spiste vi bare suppe i fire dager, og den femte dagen spiste vi biff. Vi ga opp etter en uke. Og så var det en annen kur der man skulle drikke low-carb pulverdrikk i to uker, og kun det. Det kostet noe sånt som 400 kroner for en boks som varte i fire dager, og man ble så utrolig lei. Etter en uke på suppekur hadde jeg gått ned to kg, og etter den andre kuren der med påfølgende low-carb diett i et par måneder hadde jeg gått ned 5 kilo, som jeg ikke har lagt på meg igjen.

- Jeg har prøvd drikkekur og utrensende te. Drikkekuren følte jeg ikke hjalp i det hele tatt, men grønn te og spesielle utrensende teer føler jeg hjelper. Man må i tillegg drikke masse vann og selvsagt spise sunt ved siden av. Ellers er du like langt!

Tren bort avfallsstoffene:

Yoga med tarmskylling
Dagen før tarmskyllingen skal du faste fra kl. 12 om ettermiddagen. Altså ingen kveldsmat, men gjerne litt frukt og du kan drikke hva du har lyst til. Tarmskyllingen begynner lørdag morgen kl. 8.30 på fastende mage.

Du drikker to glass med varmt, fysiologisk saltvann. Så utføres fire presise yogaøvelser som åpner opp for porter i tarmsystemet som får vannet til å lettere renne gjennom.

Så to nye glass, og en omgang med øvelser. Gjentas 10-16 ganger.

Når det er skikkelig press på tarmsystemet går du på toalettet, og forløpet fortsetter med:
- To glass saltvann
- Fire øvelser
- Gå på toalettet

Les mer på Yogaskolen

Qigong
Qigong er en gammel kinesisk meditasjons-/treningsform som ble brukt for å lindre og hele sykdom. Treningsformen skal gi mer energi, bedre immunforsvar og ha en meditativ virkning. Da vi kom for å bli med på qigong var ikke formen på topp hos noen av oss. Den ene var litt sliten etter jobb mens den andre var forkjølet. Vi var med på 40 minutters qigongtrening og etter timen følte begge seg mye bedre. Kanskje gjorde treningen noe med oss. Å få pustet skikkelig inn og ut føltes i hvert fall bra på kroppen. Treningsmessig er dette litt hva du gjør det til selv. Du blir ikke supersvett og dette er mer mindbody-trening som gir indre ro enn treningseffekt, mener vi.

Les hele saken her: Trening som forebygger sykdom

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag