Gå til sidens hovedinnhold

De beste programmene til din Nokia

Det er ikke bare iPhone som har programmer som gjør telefonen mye bedre.

Det er liten tvil om at Apples introduksjon av AppStore er noe av det aller smarteste selskapet har gjort noen gang. Det har løftet deres sexy telefon til å bli markedets mest multifunksjonelle dings.

Dessverre har ennå ikke gode portalene dukket opp for verken Windows Mobile, Sony Ericsson eller Symbian, og virkeligheten er nå enn slik at de aller fleste ikke har en iPhone.

Men det betyr ikke at din avanserte Nokia-telefon ikke har muligheten til å utvide sitt funksjonsområde i forhold. Under finner du noen svært nyttige programmer til Nokias smarttelefoner.

Med mindre noe annet er nevnt er den enkleste måten å installere programmene på din telefon å laste de ned til din datamaskin, og installere de gjennom Nokia PC Suite. Alternativt kan du besøke nettsidene med nettleseren på telefonen.

Buzzer
Av en eller annen merkelig grunn har Nokia ikke valgt å legge med et nedtellingsprogram som standard på sine smarte telefoner. Det er veldig praktisk hvis du for eksempel lager mat, og vet at noe skal koke eller stå i ovnen så-så-lenge. Buzzer er et strålende gratisprogram som gjør nøyaktig det.

Nokia Messaging
E-post-funksjonen til Nokia-telefoner fungerer greit, men er langt fra optimal. Dette har Nokia selv innsett, og de har derfor lansert Nokia Messaging som gjør e-post-jobben betydelig bedre.

Sports Tracker
Et glimrende program for telefoner med GPS som viser deg live nøyaktig hvor du befinner deg på kartet, samtidig som du får se hvor langt du har forflyttet deg, hvor fort du beveger deg, gjennomsnittsfart og masse mer.

Nokia Maps 2.0
Nokia har en av de bedre karttjenestene på mobiltelefoner, og har forbedret den kraftig siden den første versjonen, som mange fortsatt sliter med. Det kan absolutt være lurt å oppgradere.

Google Maps
Hvis du foretrekker Google Maps, så er det ikke noe i veien for at du kan benytte den på din Nokia-telefon.

Gmail Mobile
Nokias integrerte e-post-program kan slite noe med å forstå hvilken e-post den egentlig skal laste ned fra Gmail. Det er ikke godt å vite hvorfor, men Googles eget Gmail-program fungerer utmerket. Dette kan du i utgangspunktet kun installere ved å besøke m.gmail.com fra din mobiltelefon.

Opera Mini
Sannsynligvis den beste nettleseren til Nokia-telefoner.

Step Counter
Skrittellere selger fortsatt som hakka møkk i butikkene, men hvorfor ikke bare installere et gratis program på mobilen som gjør samme jobben?

Bedre kalkulator
Av uforklarlige årsaker er kalkulatoren på Nokias billigmobiler mye bedre enn den som er på de dyre programmene. Nå vurderer Nokia derimot å bytte, og du kan installere den gode versjonen i stedet.

Et annet alternativ er den avanserte kalkulatoren cCalc.

ShoZu
Et glimrende program og tjeneste som gjør det enkelt å laste opp bilder du tar direkte på bloggen din eller på tjenester som Flickr.

Windows Live Messenger
Bruk lynmeldingstjenesten på mobilen.

S-Tris 2
Det er dårlig med spill installert på en Nokia som standard, og da kan dette gratis Tetris-spillet være en god start.

T9Nav
Dette er et program som endrer hele måten du bruker din Nokia på gjennom omfattende bruk av direkte søk.

Handy Taskman
Mange avanserte brukere sverger til dette programmet som en nesten komplett erstatning for brukergrensesnittet som Nokia-telefoner har. Koster dog en liten slump penger.

SkyeQuiKey
Nok et betalingsprogram som virkelig forbedrer bruken av telefonen din ved at du slipper å forholde deg til mye av menyløsningene på telefonen din.

Har du tips til andre gode programmer til Symbian S60? Tips oss!

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger