*Nettavisen* Nyheter.

De beste skjermkjøpene

Store flatskjermer er ikke så dyrt som en skulle tro. Se hvor mye en stor pc-skjerm koster.

Det er ofte en tendens til at en vil bruke masse penger på kraftige prosessorer og gode skjermkort når en kjøper pc, men velger å spare penger ved å kjøpe en liten fisleskjerm. Med tanke på at skjermen er den største opplevelsen du har av en datamaskin, kan det være verdt å legge noen kroner i den.

Bedre kvalitet, lavere pris
Prisen på LCD-skjermer har gått drastisk ned de siste årene, og kvaliteten har samtidig gått kraftig opp. Mens en for bare noen få år siden måtte betale blodpris for en 15-tommers skjerm med håpløs kvalitet, er i dag 19-tommers skjermer blitt helt standard, og prisene er til dels svært hyggelige. Du kan i dag få en 19-tommers skjerm til bare et par tusenlapper.

- Selv rimelige skjermer holder høy nok kvalitet for folk flest i dag, sier skjermredaktør Jørgen Fundingsrud i Hardware.no.

Sats på bedre enn standard størrelse
19-tommers skjermer er likevel bare oppblåste utgaver av 17-tommers skjermer hva kvalitet angår. De fleste både 17- og 19-tommers skjermer har nemlig samme oppløsing på 1280 x 1024-punkter. Det kan derfor være lurt å gå opp en tomme i størrelse for å utnytte skjermens store flate bedre.

Et av de rimeligste alternativene på markedet i dag kommer fra Acer, og er en 20,1-tommers skjerm i bredformat med en oppløsning på 1680 x 1050 punkter. Denne kan nå skaffes for drøyt 3.100 kroner.

Klar anbefaling
Fundingrud er likevel ikke i tvil om hvilke skjermer han vil anbefale hvis en ønsker seg store skjermer.

- Dell har fått veldig mye skryt, både av brukere og i testere den siste tiden. Jeg hadde satset på Dell både på kontoret og i stua om jeg skal ha meg skjerm nå. Dell har virkelig truffet med sine flatskjermer i de fleste segmenter, sier Fundingsrud.

Den store våte drømmen er ifølge Fundingsrud selskapets 30-tommers skjerm, men en prisen på over 18.000 kroner, og ikke minst kravet til dyre skjermkort, gjør denne uoppnåelig for de fleste.

De klare anbefalingene til den som ønsker seg gode og store skjermer er ifølge Fundingsrud UltraSharp 2005FPW til knappe 4.600 kroner og den store 24-tommeren 2405FPW til godt over 9.300 kroner.

- Der får du den perfekte kombinasjon av godt bilde, rask skjerm, gode tilkoblinger og pris. Det skal mye til for å slå disse skjermene når man ser på hele pakka, avslutter Fundingsrud.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag