*Nettavisen* Nyheter.

De beste spillene til iPhone

13 anbefalte spill og programmer ungene digger på iPhone, iPad og iPod Touch.

20.11.11 21:39

Ingen liker å vente, og det gjelder nok for barn i større grad enn noen. Det kan føre til både uro og dårlig stemning, men med disse spillene til Apples håndholdte kan husfreden være et hakk mer oppnåelig.

Spillene i artikkelen kan kjøres på alle modeller av iPod Touch, iPhone og iPad. De kan lastes ned fra iTunes på datamaskinen din eller ved å gå rett på App Store på enheten.

Her finner du allle Barnetids spillanmeldelser.

BETALINGSSPILL

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Doodle Jump (6 kroner)

Dette spillet har lenge vært uhyre populært i Apples nettbutikk, og det er ikke uten grunn. Det enkle plattformspillet har et lettfattelig konsept og svært sjarmerende grafikk. Her skal du klatre stadig høyere i varierte miljøer og du styrer figuren til sidene ved å bevege selve telefonen, noe som gjør det veldig engasjerende.

Doodle Jump på iTunes

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Touch Physics (11 kroner)

Her får du en utmerket kombinasjon av lærerike fysikknøtter og en unik grafisk stil som etterligner vokstegninger. Målet er å flytte spillebrikken fra ett punkt til et annet ved å tegne streker, som igjen påvirker et intrikat fysikksystem. Her får man flust av brett som varer i lange tider, og hvis ikke det er nok så har det også en oppfølger med nye 50 nivåer kalt Touch Physics 2.

Touch Physics på iTunes

Touch Physics 2 på iTunes

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Rolando 2 (29 kroner)

Få sjangere nyter så stor suksess blant barn som plattformspill, og Rolando 2 er et unikt og feiende flott sådan. Med kreative omgivelser, gøyalt fargepalett og passe utfordrende nivåer passer det like godt for minstemann som far i huset, og det føles mer omfattende enn de aller fleste mobilspill. Dette er blant de stiligste håndholdte plattformspilene der ute.

Rolando 2 på iTunes

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Angry Birds (6 kroner)

Her har du enda en av de absolutte bestselgerne til iPhone og iPod Touch, og det skyldes nok hvor grunnleggende lekent det er. Konseptet er enkelt: skyt en fugl inn i et tårn fullt av griser. Et avansert fysikksystem gjør at du må sikte presist for å yte maksimal skade. Her får du drøssevis av nivåer, og læringskurven er såpass mild at spillet er både artig lærerikt for de minste.

Angry Birds på iTunes

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Peggle (17 kroner)

Dette er en PC-klassiker som nå også nyter velfortjent suksess på ymse håndholdte spillmaskiner. Konseptet kan lettest beskrives som flipperspillets mer moderne storebror, og målet er å utføre så intrikate kombinasjoner som mulig med færrest mulig baller. Det kan bli rimelig vanskelig etter hvert, men er en sånn adrenalinpumpende fargeeksplosjon at det er lett å finne glede i å mislykkes.

Peggle på iTunes

GRATISSPILL

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Mega Jump

Dette minner en del om nevnte Doodle Jump, men har en veldig særegen stil som gjør at det står veldig godt på egne bein. Du styrer en rød liten dragemann som vil komme så høyt som mulig, og det skjer ved å navigere artige omgivelser og sprette stadig høyere på stjerner som er spredt utover. Også her styrer du ved å svinge hånda fra side til side.

Mega Jump på iTunes

HTML EMBEDKlikk på bildet for å forstørre.

JellyCar

At et spill er gratis betyr ikke at det er noe slappere enn betalingsspillene, noe JellyCar beviser med stil. Ved hjelp av fingertuppen styrer man en artig liten bil gjennom ulike hindre, og man kan også justere størrelsen dens for å takle de ulike utfordringene. Spillet er omfattende og har en veldig sjarmerende regnearklignende stil.

JellyCar på iTunes

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Pac Man Lite

Selv de totalt blottet for en leken nerve har et forhold til åttitallsfarsotten Pac Man, og denne gratisversjonen er minst like fullstendig som originalen i spillehallen. Styringen og konseptet er enkel og grafikken likeså. Det gjør det likevel ikke mindre spennende å unngå de små spøkelsene. Det er aldri for sent å introdusere de minste for denne legenden.

Pac Man Lite på iTunes

HTML EMBED


Klikk på bildet for å forstørre.

Maze Finger Plus

Det er ikke så mange spill som virkelig utnytter bevegelsesteknologien i disse enhetene til fulle, og sånn sett er denne intense lille saken et bra eksempel på hvordan det gjøres enkelt og greit. Her skal du bruke pekefingeren til å navigere raskest mulig gjennom ulike labyrinter. Med over 1000 labyrinter og stadige fargeeksplosjoner når du beveger deg fremover er dette en kruttønne for alle aldre.

Maze Finger Plus

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Topple

Se for deg Tetris, bare at brikkene har morsomme ansikter og at du skal bygge så høyt som mulig fremfor å fjerne brikker. Mange ulike former gjør det til en stadig utfordring å få alt til å passe uten å rase sammen, og du styrer det hele ved hjelp av pekefingeren. Spillet har også en gratis oppfølger kalt Topple 2 Plus + som byr på enda noen timer med hektisk tårnbygging.

Topple på iTunes

Topple 2 på iTunes

HTML EMBED
ANDRE ARTIGE APPLIKASJONER

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Brushes (29 kroner)

At barn liker å tegne er ingen hemmelighet, og Brushes er et uhyre kraftig verktøy for å utfolde kreativiteten. Her kan man gjøre alt fra å kose seg med enkel fingermaling til å skape vakre langtidsprosjekter. Den dype verktøyskassa dette programmet byr på er nok hakket for komplisert for barn, men de enklere verktøyene er både lettfattelige og underholdende.

Brushes på iTunes

HTML EMBED
Klikk på bildet for å forstørre.

Squiggles (29 kroner)

Det er foreløpig bare iPhone som har kamera, men det er ikke lenge til nye iPod Touch også kommer med fotomuligheter. Da kan det være greit å ha Squiggles i bakhånd, et program for artig bildebehandling. Det er aldri feil å stimulere kreativiteten, og å kombinere kameralek med etterbehandling kan også være lærerikt.

Squiggles på iTunes

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Smacktalk (6 kroner)

Om du er den heldige innehaveren av en iPad, iPhone eller iPod Touch med tilkjøpt mikrofon så kan du nok også finne mye glede i Smacktalk. Dette programmet lar deg leke med stemmeopptak og emulerer stemmene til en rekke dyr og andre snodigheter. Barnslig moro, akkurat slik vi liker det.

Smacktalk på iTunes

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.