*Nettavisen* Nyheter.

De billige treningstipsene

Her er de billigste og beste treningstipsene.

17.08.06 13:53

(SIDE2): - Kjøp deg en skritteller av god kvalitet. Du kan ikke lyve for den og det vil motivere deg til å bevege deg mer i hverdagen. Sjansen er også større for at du blir motivert til å trimme enda mer, sier treningsguru Kari Jaquesson.

Minimum 10.000

- Målet må være minimum 10 000 skritt per dag, hver eneste dag. I tillegg kan det være ok å kjøpe seg en trenings-dvd om man har problemer med å komme i gang på egenhånd, mener hun.

Strikk deg i form

Også treningsfaglig ansvarlig hos S.A.T.S, Jill Jahrmann, tipser om at en god treningsvideo er både billig og fin trening. I tillegg mener hun at en treningsstrikk er tingen, eller å løpe i trapper.

Les Cornelis' treningsblogg her

- Gå i lange klyv oppover og tripp lett ned igjen. Gjenta så mange ganger du orker. Super trening for å øke kondisjonen og bli sterk i ben og rumpe, mener Jill.

Sjekk tipsene her:

Fyll flasker med vann

Om du fyller tomme brusflasker med vann har du fine vekter - helt gratis. Fyll 1,5 liters flasker eller 0,5 liters flasker alt ettersom hvor hardt du skal trene.

Pris: Gratis

Kjøp en yogamatte

Enten om du skal gjøre styrkeøvelser, bare strekke ut eller drive yoga. En yogamatte er lett å dra frem og tar ikke stor plass.

Kjøp matten i sportsbutikk eller på nettet.

Pris ca. 300

Pilatesball

Med en ball kan du trene både mage og rygg. Ballen utfordrer også balansen.

Pris: ca. 500

Treningsstrikk er enkelt

Du kan velge mellom strikk som gir hard eller lett motstandskraft. Denne kan erstatte mye av treningen du får med vekter, og du får trent det meste av kroppen.

Strikk deg i form

Pris: ca. 150

Hoppetau

Bruk det til å varme opp, eller for å trene kondisjonen. Dette er også super trening for beinbygningen din.

Pris: ca. 50

Treningsvideo for inspirasjon

Prøv for eksempel Kari Jaquessons nye video: «Video Vitamin 5 Fatburner».

Pris: ca. 330

Skritteller

Her kan du velge mellom en helt vanlig teller som kun teller skrittene du går i løpet av en dag. Den koster rundt hundrelappen. Om du vil avansere, kan du få et pedometer som også har klokke og i tillegg måler hvor mange kalorier du forbrenner.

Pris: Ca. 300

Hvor kjøper jeg treningseffektene? De fleste sportsbutikker har en del, prøv også treningskjedene og nettbutikkene. For eksempel Norsk fitnesshandel.

LES OGSÅ:

Magemuskler på tre uker

Guiden til et bedre liv

11 effektive treningstips

Sprettrumpe på 45 minutter

Følg Side2 på mobilen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.