*Nettavisen* Nyheter.

De borgerlige enige om asylavtale

Oslo (NTB): De borgerlige partiene har innkalt til pressekonferanse for å presentere asylavtalen klokka 15.00 i vandrehallen på Stortinget.

28.02.14 15:10

Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet og støttepartiene Venstre og KrF klarte omsider å bli enige om en avtale for innvandrings- og asylpolitikken etter at statsminister Erna Solberg (H) grep inn i forhandlingene.

Allerede onsdag kveld ble det i grove trekk gitt tilslutning til hovedpunktene i avtalen fra de fire partienes gruppemøter på Stortinget. Men i siste liten ble det ekstraomganger på kjernepunktet om hvor mye av eventuell fremtidig asylpolitikk regjeringen fritt kan utforme.

- Jeg har vært med i noen samtaler om hvordan forstår vi samarbeid. Og det er jo mitt ansvar som statsminister: Hvordan forstår vi denne avtalen, og hvordan sørger vi for at regjeringen følger det som er enigheten på Stortinget, sa Solberg til NTB fredag morgen.

Hovedpunktene i avtalen som nå skal være klar, er at det skal etableres egne retursentre for personer med endelig avslag på asylsøknadene og vurderingen av hva som er «barnefaglig forsvarlig» i saker med barn skal inn i en forskrift.

I tillegg blir det en engangsløsning for barn som har bodd minst tre år i Norge (før 30. september i fjor) uten oppholdstillatelse og fra land der Norge senere har inngått returavtale med. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.