RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De borgerlige lover pelsdyravklaring etter valget

Oslo (NTB): Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre lover en rask avklaring om norsk pelsdyrnæring etter valget. Også den sittende regjeringen har varslet at meldingen om dyrevern ikke blir lagt fram før etter valget.

De fleste partienes ståsted er allerede kjent. KrF, Høyre og Frp er positive til pelsdyroppdrett. Venstre ønsker å avvikle næringen. Det gjør også Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti.

- Vi kommer ikke til å legge ned næringen. Frp er pelsdyrbøndenes beste venn, sier partiets landbrukspolitiske talsmann Torgeir Trældal til Nationen.

- Alle partier må ta hensyn til at det er en tradisjonsrik næring. Ap har vært så tydelige på at de ønsker avvikling, men regjeringen har ikke klart å gi svar, sier Høyres næringspolitiske talsmann Svein Flåtten.

- Vi ønsker ikke avvikling, men er for en helhetlig vurdering. Det er trist for næringen at ikke regjeringen har kommet med et svar, og KrF er beredt til å ta en avgjørelse, sier partiets stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad.

Men Venstre, som mener det ikke finnes noen andre alternativer enn å avvikle næringen, mener at et regjeringsskifte ikke nødvendigvis vil bety at KrF, Høyre og Frp vinner fram med sitt syn i saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere