Gå til sidens hovedinnhold

De borgerlige vil ha redegjørelse om skattesmell for bønder

Oslo (NTB): Finanspolitikere i både Høyre, Frp, Venstre og KrF ber nå Finansdepartementet komme med en redegjørelse om bønder får en skattesmell om arveavgiften fjernes.

Regjeringens forslag om å fjerne arveavgiften vil føre til en skatteskjerpelse på en halv million kroner per gårdsbruk, til sammen 1 milliard kroner i hele jordbruket, skrev Nationen tirsdag.

Årsaken er at endringen vil føre til en kraftig reduksjon i avskrivningsgrunnlaget på gårdsbrukene ved generasjonsskifter, noe som gir høyere framtidig skatt.

Høyres Svein Flåtten som deltar i samarbeidspartienes budsjettforhandlinger, sier til avisen onsdag at både Høyre, Frp, Venstre og KrFs ledende finanspolitikere nå ber om en utredning fra Finansdepartementet.

- Vi utreder dette nå. Dette gjelder ikke bare bønder, men også andre. Virkningen kommer først når du selger, selvsagt. Men vi ser at dette er et poeng, vi hører hva bøndene sier, og vi vil se på det, sier Flåtten.

Både KrFs Hans Olav Syversen og Venstres Terje Breivik krever at bieffekten av å fjerne arveavgiften må undersøkes nærmere. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis