RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De cooleste sommerdrinkene

Foto: Alena Dvorakova (Getty Images/iStockphoto)
Her er noen forfriskende tips til sene feriekvelder.

(SIDE2:) Ifølge svenske Aftonbladet er det klassiske cocktails og enkle smaker som gjelder i sommer. Avisen har fått hjelp av barsjef på Gothia Towers i Göteborg til disse to anbefalingene:

Apperolspritzer
Sommerlig, fresh og syrlig. En klassiker!

6 cl aperol
sodavann
Prosecco
frukt (helst appelsin)

Lag drinken med alle ingredienser utom Prosecco. Rør om forsiktig og topp til slutt med vinen.

Champagnecoktail
En god drink i luksusforpakning!

2 cl konjakk
sukkerbiter
Angostura - 2 sprut
Prosecco

Legg en sukkerbit i bunn av champagneglasset. Sprut over et par dråper Angostura og hell i 2 cl.konjakk. Fyll opp med champagne.

En sjampanjecocktail?

Kongepjolter
Denne drinken stammer helt fra 1889 hvor den vant en konkurranse i London under navnet Business Brace. Internasjonalt er drinken nå kjent som champagnecocktail, ikke minst på grunn av filmen Casablanca med Humphrey Bogart og Ingrid Bergman. I Norge kaller vi den Kongepjolter.

2 cl konjakk
2 klunker Angostura
1 sukkerbit
Iskald champagne

Legg sukkerbiten i et avkjølt champagneglass og dynk den med Angostura. Tilsett konjakk og fyll opp med champagne. Garner med en halv appelsinskive og et rødt cocktailbær om du føler for det.

Konjakk for jenter
Flere av konjakkhusene har sluppet mer drinkvennlige konjakker. Nylig kom blant annet De Luze med en nyhet som skal være mer jentevennlig å ha i glasset. Her er tre drinker satt sammen av merkevaren, som er utviklet for å kunne drikkes på is og i drinker. Men det er ikke et must å bruke akkurat denne konjakken når du mikser drinkene:

Smash
Navnet på denne drinken er inspirert av tennis! Og «SMASH» beskriver også noe som er fenomenalt, noe denne drinken også skal være. Passer til det meste.

4 cl konjakk
2 mynteskudd
3 cl Club Soda
1 ts sukker

Mudle mynte, soda og sukker i et shortdrinkglass. Tilsett konjakk. Rør om og pynt med sitrontwist.

Pirihna
En klassiker som ofte serveres langs bredden av den 380 kilometer lange elven Charente i sørvestlige Frankrike, i selve Cognac-området. Her er egen liten «twist» av denne drinken.

4 cl konjakk
1 st. Lime
2 skiver av frisk ingefær
2 ts brunt sukker
Sprite
Isbiter

Del en lime i seks båter. Mudle sammen med sukker og ingefær i et highballglass. Topp med Sprite og isbiter.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Sidepar
En klassisk cocktail, og en av de seks basisdrinkene nedtegnet i David A. Embury's «The Fine Art of Mixing Drinks» (1948).

Selve opphavet til drinken er det litt usikkerhet rundt. En av variantene er at drinken ble laget av en bartender på Ritz i Paris for å varme opp en stamgjest som ankom på motorsykkel med en sidevogn.

2cl konjakk
2 cl Triple Sec
2 cl ferskpresset sitronsaft

Fyll ingrediensene i en shaker med is, rist og sil over i et avkjølt cocktailglass.

To med mye is

Mojito
Klassisk og frisk om sommeren. Hvor sur eller søt den skal være bestemmer du.

Mynteblader
2 ts sukker
2 limebåter
Knust is
4 cl Bacardi
Myntestilk

Club soda eller Farris

Mos sammen mynteblader, lime og sukker i et glass. Putt i isbiter, og tilsett rom. Rør godt. Til slutt tilsetter du litt Club Soda/Farris. Pynt gjerne med myntestilk.

Crushed nail
Minner om Mojito og føles fresh og forfriskende.

4 cl Drambuie
1/2 lime
Masse knust is

Side2 testet denne drinken i forbindelse med julebordssesongen, og den fikk terningkast 5.

Her kan du bli inspirert til flere drinker: Side2 tester julebordsdrinkene

Har du noen gode drinktips? Del i kommentarfeltet nedenfor:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere