RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Inger Anne Lillebø (Avisa Nordland)

De døde i trafikken

Her får bilistene en sterk påminnelse om trafikkdøden

Lørdag ble trafikkofrenes dag markeres over hele landet. I fjor døde 154 mennesker i trafikken her til lands. Selv om dette er det laveste antall døde siden 50-tallet, er det fortsatt for mange.

I Nordland døde ni personer i trafikken i 2012. Lørdag formiddag ble hver og en av dem minnet med store, hvite kors langs riksvei 80 mellom Bodø og Fauske.

Politistudenter, politi, ambulanse, brannvesen og Røde Kors sto oppstilt langs riksveien ved Stormyra fram tl klokka 12 lørdag.

- Vi får håpe det er kampanje og informasjon vi nå ser hjelper. Men 154 er fortsatt alt for mange. Det dør folk i trafikken her til lands annenhver dag, sier direktør i Trygg Trafikk, Kari Sandberg til Avisa Nordland.

Hun deltok under markeringen i Bodø lørdag.

Det samme gjorde regiondirektøren i Statens vegvesen i Nordland, Kjell Skjerve, og samferdselsråd Tove Mette Bjørkmo.

I Nordland døde altså ni personer i trafikkulykker i fjor. Det er like mange som i 2011. Mens det i 2010 døde 22 mennesker.

- Mange mener vi har dårlige veier her i fylket. Men det gjelder å kjøre etter forholdene, er det glatt må farten ned. Det er viktig at vi endrer adferden til trafikkantene, sier Bjørkmo.

Ni politistudenter med hvert sitt store, hvite, kors midt i veien.

Det fikk bilistene på vei til byen til å sette ned farten.

Artikkelen er hentet fra Avisa Nordland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere