De døde barna var i tenårene

Foto: Jørgen Berge/Nettavisen

Politiet avventer obduksjonsrapporten før de konkluderer om dødsårsaken etter tragedien på Ekebergsletta.

20.09.10 18:57

EKEBERGSLETTA (Nettavisen): Politiet kjenner ennå ikke årsaken til tragedien på Ekeberg, der fire personer mandag ble funnet døde i en campingbuss.

Men etter det Nettavisen erfarer dreier det seg om en familie på fire - to foreldre og en sønn og en datter i tenårene - som var på helgetur i Oslo.

Da de ikke kom hjem som avtalt, kontaktet familien politiet i Oslo. Familien er ikke hjemmehørende i Oslo.

- Familie fra Fredrikstad
Ved 13.30-tiden mandag ble to av likene hentet ut av bussen. En time senere var de to andre også hentet ut.

Campingbussen ble funnet mandag formiddag. Den sto parkert på en gresslette som ligger 30-40 meter fra hovedveien på Ekebergsletta.

Inne i bilen fant politiet fire døde personer. På en pressekonferanse mandag ettermiddag ble det bekreftet av politiet at de fire personene var en familie fra Fredrikstad.

- Det var en familie hjemmehørende i Østfolds-området, nærmere bestemt Fredrikstad. En mor, en far og deres to barn, forteller Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikt.

- Tre av dem er formelt identifisert. Den fjerde er ikke formelt identifisert, men vi har klare formeninger om hvem det er. Bare formelle avklaringer som gjenstår før fjerdemann blir identifisert.

Nærmeste pårørende varslet
Enn så lenge vet ikke politiet dødsårsaken til de fire personene, men opplyser at de vil foreta ytterligere undersøkelser i saken utover mandagskvelden og tirsdag for å fastslå dette.

- Dette undersøkes som en ulykke og foreløpig har vi ingen dødsårsak. Men det vil trolig bli mer klart etter at obduksjonen av de omkomne blir gjennomført tirsdag, sier Metlid.

- Vi kan bekrefte at bobilen var ominnredet til å bo i, og at den var satt opp til bruk av propangass. Vil vil undersøke om det var propangass eller gass som var årsaken til dødsfallene.

Den nærmeste familien til de fire omkomne har allerede blitt informert om dødsfallene, men politiet jobber fortsatt med å informere øvrig familie og omgangskrets om det som har skjedd.

- Det er igangsatt oppfølging til de pårørende både her ifra Oslo, og i hjemkommunen. Nær familie er varslet. Øvrig familie og omgangskrets skal få varslinger etter hvert, sier Metlid.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 2242 - merk «tips» - ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

- Fullstendig tragisk
Brannvesenet gjorde målinger i bussen, men uten å finne spor av gasskonsentrasjoner. Det opplyste vakthavende brannsjef Ragnar Kvenodd til Nettavisen klokka 11.30.

Operasjonsleder Britt Børve ved Oslo politidistrikt sier at det dreier seg om en norskregistrert campingbil, men vil ikke gi opplysninger om de omkomne.

- Det har formodentlig vært en ulykke. Krimteknikere jobber nå på stedet, sier utrykningsleder Morten Wik fra Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Foto: Jørgen Berge/Nettavisen

På spørsmål om årsaken til tragedien, sier Wik at obduksjonen av de fire ventelig vil gi endelig svar. Han utelukker ikke at det kan ha vært gassflasker i bilen.

Arne Evensen, daglig leder for NAF Camping på Ekeberg, opplyser at de stengte sesongens ordinære campingdrift 1. september og at bilen sto parkert utenfor campingområdet.

- Dette er fullstendig tragisk. Hele vår organisasjon er rystet, uttaler han.

Han peker på at hvis det viser seg å være en gasslekkasje, er det ikke første gang det får fatale følger.

- Dette ryster meg så sterkt inn i sjelen at jeg nesten er på gråten her jeg står, sier Evensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag