*Nettavisen* Nyheter.

De druknet i Drammen

Foto: Johnny Olsen (SCANPIX)

Politiet har gått ut med navn på de to guttene som druknet i bilulykken i Drammen.

16.04.09 15:10

- De foreløpige obduksjonsrapportene av de to personene som ble funnet omkommet etter en utforkjøring ved Drammen Havn natt til lørdag 11. april, er nå mottatt hos politiet i Søndre Buskerud. Den foreløpige konklusjonen for de to omkomne er at dødsårsaken antas å skyldes drukning, opplyser Søndre Buskerud politidistrikt.

Går ut med navnene

Navnene på de omkomne er:

  • Laudim Thaqi (18 år) fra Nedre Eiker.
  • Srirung Sing (18) fra Drammen.

- Politiet vil fortsette etterforskningen av hendelsen. Siktelsen mot den overlevende opprettholdes i forhold til bilbrukstyveri og å ha forlatt to personer i hjelpeløs tilstand. Det understrekes imidlertid at det så langt ikke foreligger opplysninger som tilsier at det skal ha skjedd noe straffbart i forbindelse med utforkjøringen, opplyser Lene Bovim, kommunikasjonsrådgiver ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Seks års strafferamme

18-åringen ble først siktet for bilbrukstyveri da han søndag fortalte politiet at han og to kamerater hadde kjørt utfor bryggekanten i Drammen med en stjålet bil.

Senere ble siktelsen utvidet til også å gjelde å ha forlatt to personer i hjelpeløs tilstand.

Dette lovbruddet har en strafferamme på seks år. Dermed står 18-åringen overfor en langt mer alvorlig siktelse.

Hans advokat Anders Green sa til Nettavisen onsdag at han ikke ønsker å kommentere utvidelsen.

18-åringen var den eneste av de tre ungdommene som kom seg ut av bilen i live etter ulykken natt til lørdag. Hans to venner ble funnet i Drammenselva mandag kveld, noen timer etter at den stjålne bilen var heist opp av vannet. Den siktede 18-åringen meldte ikke fra om ulykken før nesten to døgn etter at det skjedde.

- Tar det svært tungt

Advokat Green har tidligere uttalt at den siktede 18-åringen er i sorg etter å ha mistet to gode venner i en ulykke der han selv så vidt berget livet.

- Han sier at han tar dette svært tungt, og føler dette som en stor tragedie. Han sørger over tapet av to kamerater og føler veldig mye med deres familier, sier advokat Anders Green til Nettavisen.

Advokat Green ønsker torsdag ettermiddag ikke å kommentere saken videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag