RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De dyre, deilige jaktturene

For drøye 100.000 blanke norske kroner kan du oppleve drømmejakta. Her kan du se et knippe kule jaktturer.

Det holder ikke lenger å kle seg i vadmel, hekte børsa av veggen og sette seg på ei stubbe i skogen for å vente på elg. Stadig flere nordmenn velger å reise til utlandet for å oppleve drømmejakta.

Men det koster flesk!

Alaska
For 109.000 kroner tilbyr XXL-reiser reise til Alaska for å jakte på sju forskjellige storvilt. I prisen inkluderes sju dagers høstjakt/ti dagers vårjakt, med full pensjon, flybilletter tur/retur Oslo Gardermoen (økonomi), 2 overnattinger på hotell i Fairbanks, transport til og fra jaktområdet, jegerlisens og trofeavgift for én stykk hver av grizzlybjørn, moose, dall sheep, svartbjørn, caribou, jerv og ulv.

Lisensen for hver av dyrene kommer i tillegg. Ønsker du en litt billigere variant, tilbys den samme pakka, men med felling av kun én stykk grizzly eller moose for 75.000 kroner.

Sør-Afrika
Jakt på de fem store afrikanske dyrene, løve, leopard, elefant, bøffel og neshorn, henger meget høyt enkelte kretser i jaktverden.

Jegercompagniet kan tilby jaktsafari i Sør-Afrika for 750 dollar – rundt 4500 kroner dagen. Da er all transport i Sør-Afrika, alle måltider, alle tillatelser og avgifter, trofé-bearbeiding i felten og leveranse av trofeér til transportør, samt vask av klær inkludert i prisen.

Derimot kommer flyreiser, trofé-avgifter, våpen og ammunisjon trofé-frakt og preparering av troféer i tillegg. Det koster dermed en anseelig sum penger for å kunne virekliggjøre drømmen.

Cuba
Når det gjelder de enda mer eksotiske jaktturene, må naturligvis Cuba være med. Øystaten i Karibia er først de siste årene blitt åpnet for jakt igjen for utlendinger.

Ibex Tours kan tilby seksdagersjakt på nilgayantilope, svarthalet cervicapeantilope, brahamokse, villsvin, hvithalet hjort og venadohjort. Prisen er på rundt 18.000 kroner. Men i tillegg kommer troféavgifter.

Grønland
I Norge har vi en liten stamme moskus på Dovre. Den er naturligvis fredet. Derimot kan du jakte moskus på Grønland. Viking-Safari tilbyr én ukes jakt, inklusive ett dyr for 33.000 kroner. Da får du fly fra København, transport til jaktområdet, overnatting med fullpensjon, jaktlisens for én moskusokse.

Derimot må du betale selv for tilslutningsfly, preparering av trofé, pakking og sending av trofé, alkohol og tips.

Kirgisistan
Mylla jakt kan tilby jakttur til eksotiske Kirgisistan i Sentral-Asia. Her kan du jakte på Ibex, villsvin, råbukk, ulv, rev og diverse småvilt i ti dager for 27.600 kroner. Da kommer flybilletter, én overnatting, våpenimport og trofélisenser i tillegg.

Man skal være klar over at mye av jakten skjer i over 3000 meters høyde. Det medfører at du bør være i noenlunde form før du drar fra Norge. Du bør også ha trent en del med våpnet før du reiser. Selve jakta foregår både fra hesteryggen, og til fots.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere