RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De eier verdens dyreste yachter

Her er skipene som får alle andre til å se ut som joller.

(LXUS.no) Denne måneden hadde Roman Abramovichs nye praktskip Eclipse sin jomfrutur , noe som igjen gjorde den russiske oljemilliardæren til eieren av verdens største superyacht.

Og det koster å være konge på de syv hav. Eclipse har kostet over tre milliarder kroner, noe som gjør den til verdens dyreste yacht.

LEIES UT: Annaliesse har blant annet egen spa-avdeling.

LES OGSÅ:
Jomfrutur for verdens største yacht
Gjør et yacht-kupp i sommer
Frisk pris for superseiler

Men Abramovich er ikke alene om å eie en båt i milliardklassen. Pleasure.dk har funnet frem til eierne av verdens ti dyreste megayachter - skipene som trosser nedgangstidene.

10. Tatoosh - 650 millioner kroner

Microsoft-medgründer Paul Allen er av den private sorten, og aller best bevarer han privatlivets fred ombord sitt praktskip Tatoosh. Ingen journalist har noensinne fått sette sin fot på den 303 fot lange yachten, som ifølge Pleasure.dk inneholder både en teaterscene, basseng, to helikopterplattformer og en egen hummertank.

9. Annaliesse - 669 millioner kroner

Den 280 fot lange Annaliesse har plass til 30 bortskjemte gjester fordelt på femten luksuriøst innredede lugarer. På øverste dekk troner den 110 kvadratmeter store rederlugaren med panoramautsikt, som den nye - men fremdeles ikke navngitte eieren - har kunnet glede seg over siden han kjøpte båten i 2008.

Annaliese er forøvrig mulig å leie til fem millioner kroner i uken. Da er ikke drivstoff og mat inkludert i prisen.

8. Alysia - 754 millioner kroner

Annaliesses søsterskip er en anelse flottere enn sin lillesøster, og kan lokke med to mini-ubåter, boblebad til åtte personer og fem dekk med heis. Skipet har forøvrig egen vinkjeller med 500 eksklusive viner.

7. Ecstasea - 838 millioner kroner

Den rimeligste av Roman Abramovichs tre skip på topp 10-listen er 250 fot lange Ecstasea. Interiøret er inspirert av Asia, med bambusmøbler, panel i kirsebærtre og marmor på gulvene. Båten rommer også en badstue, tyrkisk bad og diskotek, og dersom eieren ikke ønsker ubudne gjester kan helikopterplattformen gjemmes unna ved bare å trykke på en knapp.

6. Pelorus - 1,04 milliarder kroner

Den første båten til å bryte milliardgrensen er også eid av Abramovich. Yachten er flere ganger blitt lånt bort til russerens milliardærvenner, som har brukt skipet for å imponere golddiggere og andre forretningsforbindelser.

Det 277 fot lange skipet har en toppfart på 19 knop, og ettersom det ikke er nok til å kunne stikke av fra eventuelle pirater, er sikkerheten ombord noe utenom det vanlige. Abramovich har ifølge Pleasure alliert seg med en gruppe tidligere SAS-spesialtropper, som gjemmer seg blant yachtens mannskap på 46 og alltid står standby.

5. Octopus - 1,3 milliarder kroner

Microsoft-Allen har også flere skip på topp 10-listen, og ombord 416 fot lange Octopus hjelper tidligere Navy Seals ham med å verne om privatlivet og sikkerheten. Motor-interesserte menn vil elske dette praktskipet, som kan skilte med syv mindre båter ombord, plass til to helikoptre, en ti personers mini-ubåt og en robot-ubåt som kan utforske dypet.

Se verdens dyreste yachter i bildespesialen øverst!

4. Rising Sun - 1,3 milliarder kroner

Octopus' priskonkurrent Rising Sun er eid av Oracle-sjefen Larry Ellison og den berømte musikkprodusenten David Geffen fra Geffen Records. Fordelt på fem dekk finnes det så mange som 82 lugarer, jakttrofeer, teakgulv og basketball-bane. Vi regner med at festene her er noe utenom det vanlige...

3. Lady Moura - 1,37 milliarder kroner

Den saudi-arabiske prinsen Nasser al-Rashid fikk bygget Lady Moura i 1991, men helt knirkefritt har ikke livet ombord vært. Den 354 fot lange megayachten stikker nemlig så dypt at det er så vidt den kan manøvreres inn i Monte Carlos populære havneanlegg, og i 2007 gikk den på grunn utenfor Cannes under filmfestivalen. Alle misunnelige fjes på land syntes selvsagt at det var stor stas.

Men når man har råd til en yacht av dette kaliber, tåler man vel å bli ledd av en gang i ny og ne. Taket kan skyves helt tilbake for å gi åpen himmel til skipets kunstige badestrand med sand og bølgeanlegg. Og med et mannskap på 60 skal det heller ikke være noe å si på servicen ombord.

2. Dubai - 2,3 milliarder kroner

531 fot store Dubai var inntil 12. juni i år både verdens største og dyreste yacht , men så var det denne Abramovich som ødela moroa igjen da... Dubai eies av Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum - også kjent som emiren av Dubai. Og inntil oljestatens økonomi er på fote igjen, må emiren nøye seg med å være eieren av en båt som bare er nest størst og nest dyrest.

Interiøret er designet av Philippe Starck, og på superyachtens åtte dekk er det plass til 115 gjester og 88 besetningsmedlemmer. Skipet har dessuten fem suiter til kongefamilien, utendørs basseng, squashbane og plass til et lite sjøfly.

1. Eclipse - 3 milliarder kroner

Abramovich igjen - nå også størst og dyrest. Juni 2009 ble Eclipse sjøsatt utenfor verftet Blohm & Voss i Hamburg, og Abramovichs nye flaggskip er flytende luksus uten sidestykke. Den 557 fot lange yachten har missilforsvar, overvåkningsutstyr og en liten hær ombord som skal beskytte sin velstående eier mot alt av verdens ondskap.

Det er gått to år siden Chelsea-eieren annonserte at han ville bygge et skip som var større enn emiren av Dubai sitt. Så gjenstår det bare å se hvor lenge emiren finner seg i nettopp det...

Se verdens dyreste yachter i bildespesialen øverst!

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere