RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De eldste tok ansvar

Sist oppdatert:
LA MANGA (vif.no): Petter Myhre var veldig fornøyd med framgangen Vålerenga viste i 3-1 seieren mot Brann på La Manga tirsdag.

Vålerenga har nå en veldig lang rekke kamper uten tap, men allikevel har ikke Myhre vært helt fornøyd med prestasjonene, spesielt i de tre siste treningskampene.

- I dag gjør vi en god kamp. Det var et steg i riktig retning i forhold til de tre siste kampene, hvor vi ikke har lignet på oss selv. Det var også deilig å få en bekreftelse på at vi kan offensivt, sier han til vif.no.

- Vi viste en annen rytme, bevegelse og presisjon i spillet vårt, og vi virker brukbart trygge defensivt. Jeg synes gutta fortjener honnør for innsatsen. Alle står på veldig, og gjør det vanskelig for Brann.

Selvtillit
Kampen huskes nok kanskje spesielt for Glenn Roberts og Daniel Fredheim Holms perlescoringer.

- Vi scorer fine mål i dag, og det forteller meg at vi har spillere med stor selvtillit. De tør å ta sjansen og leverer mål av ypperste kvalitet. Når de har trua og er i flytsonen, er det enklere å få til det lille ekstra og man får ofte godt betalt. I dag ble det vist fram veldig gode enkeltprestasjoner, sier Myhre.

Med framgang i spillet, en økende rekke av kamper uten tap, kan det meste se ut til å gå på skinner i Vålerenga.

- Vi må se bak resultatene i denne perioden, uansett hvor godt en seier gjør. Vi ser at det fortsatt er ting å jobbe med, men det er godt med bekreftelser underveis. I dag var både spillerne og vi i trenerteamet litt spente. Det går litt på prestasjonene i det siste, at vi stilte et urutinert lag, og vi har virket litt tunge, sier han.

- Da er det ekstra godt å se at vi fortsatt kan og at vi gjør ting riktig i det daglige arbeidet. I dag viste vi at vi har litt bedre fotball å by på, og vi lignet litt mer på laget vi var i høst. Det er betryggende.

Stolt av de eldste
Etter kampen har det vært skrytt mye av Vålerengas mange unggutter som var med å beseire Brann.

- Jeg er spesielt imponert over de eldste gutta i dag. De står fram og gir selvtillit til resten av laget. De tar ansvar når vi kommer under, og løfter hele laget, skryter han.

- Selvfølgelig er jeg også imponert over at unggutta presterer som de gjør mot et så bra lag, men som jeg har sagt før, det hadde de ikke vært i stand til uten å ha premissleverandørene rundt seg.

Myhre har tidligere sagt at det er viktig å ikke slippe til for mange unggutter av gangen, da disse ikke skal måtte bære laget alene.

- I utgangspunktet hadde vi litt vel mange unge på banen i dag, men når det løses på denne måten er det bare å ta av seg hatten og være fornøyd, sier han.

Tar forbehold
Vålerenga stilte uten spillere som Rune Lange, Ronny Johnsen, Mohammed Fellah, Jarl André Storbæk og Sebastian Mila, som alle spilte forrige kamp mot Rosenborg, i dagens kamp mot Brann. Det er mye av grunnen til at det ble et forholdsvis ungt og urutinert lag mot Brann.

- I denne perioden rullerer vi på laget. Noen er slitne etter hard trening og mange kamper i det siste, så vi tar litt forhåndsregler så vi ikke går på en smell, forklarer medisinsk ansvarlig Haakon Schwabe til vif.no.

Rune Lange reiste hjem fra La Manga tirsdag, med ryggproblemer.

- Han reiste hjem for videre undersøkelser og behandling. Vi regner med at det ikke er noe alvorlig, og at han er tilbake i trening i begynnelsen av neste uke.

På den gledelige siden er Jan Derek Sørensen tilbake i full trening, og man regner med at han er aktuell for spill mot Lillestrøm på fredag.

For komplett oversikt over hvilke tjenester vi tilbyr, besøk våre mobilsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere