GÅ RETT TIL VÅR DYRESIDE

Hunder, spesielt valper, har flere likhetstrekk med mennesker enn vi kanskje har trodd. Det mener amerikanske forskere. Under studier oppdaget de at de fysisk overlegne hannene ofte lar tispene vinne.

Slik gjør de det
Trikset hannene bruker for å tape med stil, er å sette seg i en ufordelaktig posisjon som tispene utnytter. Dermed vinner de kampen. Hannvalpene gjør dette fordi de heller vil leke lenge enn å vinne fort, tror forskerne.

Valpene bukker til og med etter å ha latt tispene vinne!

At hanndyr kan være skikkelig gentlemen er også dokumentert hos enkelt raser kenguru, aper, bavianer – og hos mennesker. I tillegg til å la damene vinne, er det også vanlig å la de yngste i leken vinne.

I Norge møter denne teorien motstand.

Les mer fra Dittdyr.no:

Feil eier - farlig hund

Menneskets verste fiende

Denne valpen vil ikke Bush ha

Noen valper er mer underdanig og legger seg oftere på rygg, og da kan den andre sees som ”vinner”

Tviler
Tess Erngren driver Gooddoog Coaching og er hundepsykolog og hundeinstruktør. Hun mener forskningen er veldig typisk amerikansk, fordi den menneskeliggjør hundens atferd, og vil ikke gå så langt som å si at hannhunder taper med vilje.

- Lekeslåssing mellom valper er på liksom. De tester ut sin styrke, trener motorikk og prøver ut mulig rangordning i flokken. Noen valper er mer underdanig og legger seg oftere på rygg, og da kan den andre sees som ”vinner”, sier hundepsykolog Erngren.

(Kilde: Discovery.com)