RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De fem morsomste mytene

Sist oppdatert:
Visste du at Super Mario bare er et redskap for spredning av kommunistisk propaganda? Eller..?

(Spillmagasinet): Det finnes knapt en industri som er så befengt med rykter som spillindustrien. Så er også de fleste gamere konspirasjonsteoretikere av rang.

På godt og vondt, her avliver vi fem av de mest populære og seiglivede vandrehistoriene i spillbransjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Marios hemmelige, kommunistiske agenda

Super Mario er bare et middel for hjernevaske de unges hjerner med det kommunistiske idealet. Hør bare her:

Han går bare i rødt og ligner dessuten veldig på Josef Stalin. Som med sine russiske kamerater er også Marios erkefiende en konge (Kong Koopa - eller Bowser som vi kjenner han som). Mario gjør også alt for å styrte Koopa og gi makten tilbake til folket, representert med prinsesse Toadstool. På slutten av hvert brett river han også ned flagget og hever noe som ligner på Russlands røde stjerne.

En rekke tilfeldigheter eller for mange tegn til å ignorere?

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kode for naken Lara Croft

Den heteste kroppen i spillverdenen tilhører Lara Croft og helt siden hun dukket opp i 1996 har det hersket en bred oppfatning at den riktige kombinasjonen av tastetrykk vil få heltinnen til å kaste klærne. Det er en sannhet med store modifikasjoner.

Det fantes riktignok en patch kalt «Nude Raider» som gledet noen hver, men spillselskapet Eidos satt snart en stopper for slike festligheter. På PSP skal det ifølge nettsiden MyCheats være mulig å taste seg fram til en «teksturfri modus», men vi har til gode å få til dette ...

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Pakk Xbox 360 i et håndkle for å fikse RRoD

Av alle merkelige myter tar denne kaka. Den såkalte «Red Ring of Death» er knyttet til overoppheting av prosessoren så hvordan noen kom på ideen at det skulle fungere å pakke maskinen inn i et varmt og isolerende teppe er helt ubegripelig.

Ideen er å kjempe brann med brann og ved å varme maskinen enda mer opp skulle den på mirakuløst vis begynne å fungere igjen. Enkelte har rapportert at håndkletrikset fungerte, men (og det er et stort men) maskinen sluttet å fungere igjen i løpet av en time. Og enda verre: Mens RRoD er et problem som kan løses kan over-overoppheting ødelegge maskinen permanent.

Med andre ord. Dersom du opplever tre røde, lysende ringer på 360-en din, ring support. Ikke pakk konsollen inn i et håndkle.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skyt bikkja i «Duck Hunt»

De fleste over 25 kjenner til det klassiske Nintendo-spillet «Duck Hunt», de aller fleste har sikkert spilt det til og med.

Med hjelp fra en hund som jagde opp ender skal du skyte fjærkreene ned med en lyspistol. Bommer du og fuglen slipper unna dukker imidlertid bikkja opp fra busken og ler så han rister. Svært irriterende og lysten til å skyte lofilla økte i takt med bomskuddene. Men dessverre, det er ikke mulig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nintendo og Sony oppfant Playstation sammen

Enda så utrolig det høres ut i dag, har denne myten en snev av sannhet i seg. For å holde tritt med Sega, som hadde lansert Sega CD til Mega Drive, kontaktet Nintendo Sony og Philips for å få utviklet CD-tilleggsutstyr til SNES.

Ingen av dem leverte imidlertid varene og Philips endte opp med CD-i, mens Sony utvikler Playstation. Nintendo valgte til slutt å gi opp CD-er og fortsatte med kassetter helt fram til Gamecube ble lansert i 2001. Nintendos store håndholdtsuksess Nintendo DS bruker kassetter den dag i dag.

På forsiden av Spillmagasinetfinner du flere gode saker om spill.

Kilde:UGO.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere