RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De fem viktigste utviklerne

Sist oppdatert:
Det forventes store spill fra denne gjengen med spillutviklere.

(Spill.no) Det anerkjente, britiske magasinet Edge har publisert sin årlige liste over hvilke 100 spillutviklere de mener vil være toneangivende i 2009.

ARTIKKELEN:Les om alle de 100 utviklerne her.

Nedenfor presenterer vi de fem absolutt hotteste navnene.

5. Shigeru Miyamoto

Administrerende direktør i Nintendo

Miyamoto er mannen bak nylige gigantsuksessen «Wii Fit» og den litt mindre vellykkede «Wii Music». I år bør spillere holde et øye med Miyamotos nye prosjekt, «Punch-Out».

4. Scott Pease

Studiosjef i Neversoft

Scott Pease er intet mindre enn Mr. Guitar Hero. For å oppsummere: Med «Guitar Hero: World Tour» tok spillet innersvinger på sin arge konkurrent «Rock Band». «Guitar Hero: Aerosmith» solgte mer enn bandets siste plate og selv det tre år gamle «Guitar Hero III: Legends of Rock» nådde en milesten i 2009. Spillet har nå solgt for over en milliard amerikanske dollar. Alt under ledelse av studiosjef Scott Pease.

3. Hideki Konno

Produsent i Nintendo

Hideki Konno står bak «Mario Kart Wii», det desidert mest solgte spillet til den absolutt mest solgte konsollen i 2008. Konno har jobbet med serien siden SNES-tiden og har klart igjen å treffe nerven både østlig og vestlig popkultur anno 2008.

2. Rod Humble

Viseadministrerende direktør i EA og sjef for «The Sims»-spillene

«The Sims» er verdens største spill, og det sier sitt når Humble nå er forfremmet til å håndtere hele lanseringen av spillet. Mannen har vært med siden 16-bit var så bra som det kunne bli og står også bak produksjonen av «EverQuest». Selv om han får stadig mer ansvar i verdens største spillselskap klarer han likevel å gi ut uavhengige spill som «The Marriage».

1. Dan Houser

Medgrunnlegger og nestformann i Rockstar Games

I tillegg til Miyamoto er Dan Houser det mest kjente navnet på denne listen. Rockstar Games står som kjent bak den ekstremt populære «Grand Theft Auto»-serien. Det siste spillet i serien, «Grand Theft Auto IV» har solgt så bra at selv Guinness rekordbok har skrevet spillet inn i listene sine.

- «Grand Theft Auto IV» har knust konkurrentene ved å selge 3,6 millioner enheter og tjene 310 millioner dollar den første dagen i salg. Dette gir Guinness-rekord som verdens mestselgende dataspill i løpet av et døgn og for høyest omsetning generert av et underholdningsprodukt i løpet av et døgn, skriver Guinness World Records.

«GTA IV» setter dermed rekord ikke bare i spillindustrien, men i hele underholdningsindustrien. Spillet slår lanseringer innen både film og bokmarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere