*Nettavisen* Nyheter.

De fineste togturene

Er du lei flyplasser?

08.08.07 12:12

(SIDE2): Tog blir ofte sett på som et alternativ til fly. Men en togreise kan være en opplevelse i seg selv, og er ofte billigere og mindre stressende.

Her er et par av de.

London - York
Orient-Express British Pullman
Togturen tar fire dager, og er ment som en opplevelse i seg selv. Med interiør tatt ut av 20-tallet, luksus og champagne er det ingen tvil om at dette er en togtur uten om det vanlige. Du får guidet tur i middelalderbyen York med på kjøpet og et innblikk i Storbritannias natur.
Les mer her.

Beijing - Hong Kong
Red Arrow Express
Med en mengde attraksjoner, inkludert den forbudte by, får du sett mye på denne turen. Mesteparten av den circa ett døgn lange reisen foregår på dagtid, slik at du ser mye av Kinas natur og ikke minst Hong Kong når du ankommer. Selvfølgelig opplever du ikke Kina best fra et tog, men det er jo en behagelig måte å komme seg rundt på.

Calgary - Vancouver
The Rocky Mountaineer
Denne togturen ble kåret til den beste i 2005, og viser deg Canada på en helt spesiell måte. Fra Vancouver, via Banff, til Calgary får du sett alt fra høye fjell til vakre sjøer. I Bankff er det til og med inkludert en helikoptertur så du kan fly over fjell og fossefall.
Les mer her

Klikk på bildet for å forstørre.

Delhi - Udaipur
Palace On Wheels
I seks dager utforsker du regionen Rajasthan i India med, som navnet tilsier, den ypperste luksus. I tillegg til museer og palasser kan du delta i lokale aktiviteter som kamelsafari underveis. Med på reisen er også Taj Mahal.
Les mer her

La Spezia - Cinque Terre
Italienske statsbaner
Italias landskap er en favoritt for mange, inkludert poeter som Keats og Byron. Ikke uten grunn. Å kjøre gjennom Liguria-regionen er som å være med i et postkort eller et Monet-maleri, og den dagslange turen ender opp i UNESCO-området Cinque Terre, med nydelige byer.
Les mer her

Buenos Aires - Chili
The Patagonian Express
Gjennom Argentina, til Chile og til slutt i Santiago er en lang, men utrolig reise. De femten nettene tilbringes på forskjellige hoteller langs veien, og alt fra vinsmaking til gåturer tilbys også underveis.
Les mer her

Pretoria - Durban
The Pride of Africa
Toget kjører fra Pretoria og gjennom nasjonalparken Kruger, via Swaziland og etterhvert til Durban. Et tipp topp tog og gode muligheter for golf og generell avslapping gjør visstnok dette til «The Pride of Africa».
Les mer her

Klikk på bildet for å forstørre.

Moskva - Beijing
Den transsibirske jernbanen
En av de mest kjente reisene noensinne strekker seg gjennom åtte tidssoner og langs verdens lengste sammenhengende togskinner. 26 dager lang er reisen, og ikke for luksusdyr. Det er røft og tøft og i følge de aller fleste helt utrolig. Alt fra Sibir, til Gobi og til slutt den kinesiske mur gjør dette til en opplevelse for livet.
Les mer her

Zermatt - St. Moritz
The Glacier Express
Toget går utrolig sakte, og det kan virke irriterende. På en annen side får du på denne måten sett mye mer. En sju og en halv times togtur gjennom Sveits er ikke å forrakte hvis du liker praktfull natur og broer, som det er 291 av på turen.
Les mer her

Anchorage - Fairbanks
Alaska Railroad
Mange mener at dette er den beste måten å oppleve Alaska, fordi du får sett store deler av området på en behagelig, trygg og nær måte. Mens bjørner, elg og ørner er å se rett utenfor vinduet, er det også inkludert en guide som forteller historier fra området mens dere gjører forbi. Toget i seg selv er av ypperste kvalitet, og har også en egen «Adventure Class» i andre etasje. Reiselengden varier ut i fra hvilken pakke du tar.
Les mer her

(Kilde: AskMen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.