Lørdag morgen aksjonerte svensk politi mot fire adresser, og pågrep fire personer mistenkt for terrorplaner. Svensk politi hadde tidligere i uken fått inn et tips om en bombetrussel rettet mot Göteborg sentrum lørdag.

De fire pågrepne er alle fra samme familie, ifølge Aftonbladet. De mistenkte ble ifølge avisens kilder avhørt om deres forhold til de omstridte Muhammed-tegningene.

Alle fire mistenkes for forberedelser til et terrorangrep, og mistenkes for å stå bak bombetrusselen mot Göteborg.

Opprinnelig fra Syria
Alle fire er opprinnelig fra Syria, er i slekt med hverandre og to av dem er brødre. Mennene er i alderen fra 28 til 48, skriver Aftonbladet.

Alle skal være gift og har barn, og pleier å dra sammen i moskeen på fredager.

Sjefsaktor Tomas Lindstrand besluttet å sikte to av personene etter avhør lørdag. De to andre ble imidlertid løslatt.

Den ene mannen var naken da politiet stormet boligen tidlig lørdag. Han ble lagt i bakken mens hans kone og fire barn var til stede, skriver Expressen.

- Den verste dagen i mitt liv. Jeg trodde ikke jeg kunne bli utsatt for noe sånt. Ikke her, ikke i Sverige, sier 39-åringen som ble løslatt, til avisen.

Alle fire skal ha rent rulleblad.

Avhørte kona
Kona til den ene mistenkte ble også avhørt av politiet lørdag.

- De spurte hva jeg gjorde 25. oktober, og hva min mann gjorde da. De ville vite hvilken tid jeg sto opp, når barna mine dro på skole, ja alt. Jeg sa at min mann var i Västerås og jobbet den dagen, sier hun til avisen.

- De spurte til og med om vi hadde vært i Syria nylig, og jeg fortalte at vi hadde vært der i sommer.

Abstrakt trussel
Svensk politi hadde styrket beredskapen i sentrale Göteborg lørdag som følge av bombetrusselen. Trusselen var vag og inneholdt verken konkret tidspunkt eller sted.

- Det finnes en bombetrussel som er rettet mot Göteborgs sentrale deler. Det er ikke sagt presist hvor eller når dette skal skje. Det er ikke rettet mot noe konkret objekt. Men tidligere opplysninger om denne trusselen anses for å være troverdige, og disse opplysningene har ført oss til noen mistenkte. De er blitt pågrepet mistenkt for å ha planlagt terrorforbrytelser, sa pressetalsmann for politiet i Göteborg, Björ Blixter, til Nettavisen lørdag.

Alt politiet visste var at det fantes en trussel om å detonere en bombe i byen i løpet av lørdagen.