- Jeg tror de fleste i Norge har kjedelige sexliv. Du trenger ikke gå på sexklubb eller ha fetisjer for å ha et godt sexliv. Hverdagsseksualiteten er undervurdert, sier sexolog Marte Andersen Jacobsen.

Nå vil hun og en gruppe tantra-terapeuter hjelpe deg til å utforske egen seksualitet gjennom Oslo tantrafestival kommende helg. Som på andre festivaler, tilbys det tantra for enhver smak - fra kink og bdsm til pustelære og dans.

På festivalens hjemmeside står det blant annet beskrevet ulike templer du kan delta på. I «Tantra consent tempel» skal deltakerne «sammen utforske berøring, impulser og nytelse, i en cuddle space. Samt det å sette grenser og ikke tråkke over andres grenser ... her gir vi deg mulighet til å komme nærmere andre mennesker, og kanskje vil du oppdage nye sider av deg selv». Du kan også delta i «Sexebrate Tempel» der du kan «utforske og kjenne på ulike smaker av din seksualitet der sensualitet, seksualitet, tantra, BDSM, kink og lekenhet vil bli representert» eller «Hot integration Tempel» som er «et rom for det sensuelle og erotiske, for enda mer heftig energi ... Kle deg sexy, sensuelt, hot».

– De som trenger det mest

Du kan også delta på workshops i blant annet klassiske tantriske øvelser, tantrisk meditasjon, å danse deg selv til lyst, tantrisk speed dating, kink lab, eller å møte din indre femininitet og maskulinitet. Workshoppene holdes både innedørs i Oslo teatersenter, og utendørs i Tøyenparken i Oslo.

Jacobsen sier at dette absolutt ikke er en festival bare for par, men at også single er velkommen til å møte nye mennesker samtidig som de opplever å få ny energi i sexlivet sitt.

Les også:

– For mange vil det hjelpe å få hverdagsnytelsen inn i livet. Utforske metoder for å være mer tilstede i kroppen. Gjennom tantra så vil man kunne lære å oppleve nytelse i hele kroppen, og ikke bare i underlivet. Nytelse er ikke bare å få orgasme, men å være på et sted som er ekte for deg, sier Jacobsen og legger til.

– De som får reaksjoner på en slik festival, er ofte de som trenger å prøve den mest. Ofte er det jo noe uforløst hos oss, som vi trenger å jobbe med, som gjør at vi får reaksjoner, sier hun.

– Vokser utenfor komfortsonen

Etter år med koronaisolasjon, håper hun at mange vil bruke anledningen til å utfordre intimsonen.

– Dette er en flott og trygg måte å møte nye mennesker med ulike typer energier som man kanskje ikke ville ha truffet andre steder, sier hun.

– Er det mye tabu knyttet til deltakelse på en tantrafestival?

– For de som deltar, er det gjerne ikke et tabu, men for de som trenger det mest, og de som ikke kommer, så er det tabu, sier Jacobsen og legger til.

– Men det er klart: For alle som aldri har vært på et tantrakurs, så kan det være skummelt. Det er naturlig å være litt skeptisk og de er sunt å prøve noe nytt, og å flytte på grensene sine. Det er utenfor komfortsonen at vi vokser som mennesker.