Mandag fødte sjimpansen Jane en unge i Dyreparken. Dermed er Julius blitt far i en alder av 41 år - ti år etter forrige gang.

Se video av ungen her:

Fra før har Jane og Julius ungen Yr, som nå er 10 år gammel. Julius er også far til Julius Junior (18 år).

Sjimpanseungen som nå er blitt to dager gammel, ser frisk og fin ut, skriver Dyreparken i en pressemelding. Mor Jane slipper ikke ungen sin av syne ett sekund, og viser seg som en god og omsorgsfull mor.

– Ja, alt står bra til med både Jane og den lille ungen, bekrefter biolog Helene Axelsen. Jane holder ungen tett inntil seg og passer godt på, derfor er det ikke mulig å se hvilket kjønn den har.

Les også: Noah-leder går ut mot Listhaug etter Dyreparken-støtte: – Det er det mest tragiske

Begivenheten har skapt stor oppmerksomhet både blant dyrepassere og gjester i Dyreparken. Onsdag var det mange som ønsket å få et glimt av mor og unge inne i Jungelen, som er huset hvor sjimpanseflokken oppholder seg, skriver Dyreparken.

Les også: Glitrende testikler skaper raseri på Sørlandet

– I dag tidlig hørte vi de første koselige lydene fra den lille, forteller dyrepasser Maria Tårnesvik, som har observert flokken gjennom hele dagen. Hun forteller at mor Jane er veldig påpasselig, og trekker seg raskt unna med ungen dersom det dukker opp antydning til uroligheter blant de andre sjimpansene.

Les også: MDG-topp sterkt kritisk til dyreparker: – Hører til på historiens skraphaug